Žena na selu-Vredne ruke jedne majke !!!

  • Autor: Saša Prokić

21/05/2020

Dušan Makević, tekstopisac iz Šapca, tačnije, iz sela Pocerski Metković, sela nadomak ovog grada, napravio je video koji je u kratkom roku privukao veliku pažnju.


Naime, u videu se govori koliko su i kako zastupljene žene koje žive i rade na selu.

Uvek se piše ili se pojavljuju slike poznatih lica, ali veoma se malo piše o životu žena na selu,  ili kao što Dušan kaže : ”Skoro nikada nećete  nešto pročitati o ženi koja živi i radu u selu”.


Dušan i sam radi poljoprivredu , i već je svojim radom u nijihovom domaćinstvu postao oslonac svojim roditeljima, a njegova majka pored domaćih poslova u kući, radi i u njivi i plasteniku.

Zato je u ovaj video snimljen sa njegovom majkom, na koju je Dušan veoma ponosan i na ovaj način je hteo da ukaže na gore pomenuto.

Dušan nikada nije bio, a kako je nama rekao, nikada i neće biti politički orijentisan,  i ovaj video nema veze ni sa jednom političkom strujom, već je želeo da ukaže da treba dati više pažnje ženama na selu. A evo njegove rečenice, koju veoma često repliciraju njegovi prijatelji: „Sramota me i da pomislim, da kažem kako nisam, odakle jesam“.

Ovaj mladi tekstopisac do sada je napisao dosta pesama koje su otpevala jaka imena naše estrade, ali on ne želi da se na takav način promoviše. A pored pisanja pesama, Dušan se bavi pisanjem knjiga, a ime prvog romana koji je objavljen je „Marija, volim te“ , i kako smo saznali, u planu je i roman koji će uskoro biti štampan.

Ipak, Dušan je dečko od pera, a njegovo vreme, što se tiče pesama za estradu, tek dolazi, i o njemu će se još pisati.

DRUŠTVO VESTI GRADA ŠABAC