Čuvar lepih zuba i tradicije Despotovca !!!

  • Autor: Saša Prokić

08/06/2020

Slobodan Milošević, ime koje bi svakog na prvu pomisao asociralo na bivšeg predsednika nekada naše zemlje Jugoslavije, a, naime je reč o specijalisti dečje i preventivne stomatologije rodom iz Despotovca popularnom zubaru Slobodanu Miloševiću Danetu.


KLIK NA SLIKU-Foto: printsreen

Dane je poznat kao i administrator dve facebook grupe DESPOTOVAC-MESTO KOJE VOLIM  i SERVIS GRUPE – DESPOTOVAC MESTO KOJE VOLIM“,  grupe koje imaju po više hiljada pratilaca.

Ovog zubara u penziji mnogi poznaju. U Despotovcu nije poznat samo po svojoj profesiji, već i kao neko ko zaista čuva tradiciju ovog resavskog grada.

Naime, Dane pored pomenutih facebook grupa, od 2011. godine ima blog – despotovac.blogspot.com koji zbog obaveza nije uspevao da pravovremeno ažurira, ali od kada  je penzioner, vratila mu se želja i ponovo je zaživeo pomenuti blog.

S obzirom da se živi u vremenu gde su sela postavljena u drugi plan, i da se danas malo zna o selima, Dane je na svom blogu pokrenuo ideju da promoviše sela ovog okruga, i na taj način vrati selima stari sjaj.

Na ovaj način Dane je sadašnjim, ali i novim naraštajima približio istoriju sela resavičkog okruga.


Inače, Slobodan Milošević, ili, u resavskom kraju poznatiji kao  Dane je neko ko voli prirodu i planinarenje. Zato i ne čudi odake tolika ljubav prema selu i očuvanju tradicije, ali to nije sve, Dane je takodje neko ko je svetran pa su mu hobi I Web dizajn, informatika i duborez.

Inicijator je i jedan od osnivača ekoloskog udruženja „Moja Resava“(2019), koje ima za cilj očuvanje reke Resave i prelepe prirode Gornje Resave.

Slobodan je neko ko zrači pozitivnom energijom i pored tolike svestranosti, uvek je tu, da sa svima popriča i da lep savet.

Otac je dva sina na koje je najviše ponosan a koji su takodje stomatolozi i imaju svoju ordinaciju Čika Zuba, koja je u Despotovcu itekako poznata ordinacija.

Ali da se vratimo očuvanju tradicije sela resavskog kraja… Dane prikuplja najbitnije informacije i postavlja na svoj blog I svakodnevno u pomenute facebook grupe pušta link za svako selo iz ovog kraja.

Ukoliko malo poznajete sela resavskog okruga, onda vam preporučujemo da posetite Danetov blog  despotovac.blogspot.com (klik OVDE) I dobijete najvažnije informacije za sela despotovačkog okruga.

MOZAIK ŽIVOTA SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA DESPOTOVAC