Vučić najavio skraćuje se policijski čas za sve-Neće počinjati u 17 sati, već u 18 sati !!!

15/04/2020

Gost emisije „Vreme korone“.- Najpre, u utorak, prva mera će biti skraćenje policijskog časa za jedan sat, neće počinjati u 17 sati, već u 18 sati. Mislim da je to važno smanjenje mera, a za penzionere, oni će imati od 18 do 01 za šetnju, po pola sata. Tri dana nedeljno u početku, ukoliko ne budemo imali rast novozaraženih – rekao je predsednik Vučić u emisiji. 


– Pozivam građevinare da nastave sa radom već od utorka, imamo puno projekata, krećemo da radimo punom parom. Od utorka idemo na otvaranje zanatskih radnji (hemijska čiščenja, obućari, krojači, prodavnice automobila, bicikala…Druge radnje, otvaranje planirano za 27. aprila do 300 metara kvadratnih, osim onih u velikim tržnim centrima, ako ne budemo imali problema sa epidemijom. 

Frizerski, saloni lepote, teretane, otvaranje iza 27. aprila, ali mora postojati posebna zaštita. Za hotele, banje, međugradski saobraćaj, restorane i kafiće, otvaranje iza 4. maja. Ali ćemo morati da napravimo distancu u restoranima, ide i lepše vreme, što nam ide na ruku – rekao je predsednik.


Kako kaže, u roku od 7 do 10 dana, parlament će obezbediti da svi dobiju vizire, maske, i dezinfekciona sredstva i da se zakaže sednica Skupštine Srbije. stoji na portalu Alo.rs

Predsednik je rekao da ne može da kaže da li virus slabi ili jača, kao i da ne želi da nikoga obavezuje, i ističe da je važno da se slušaju struka i lekari.

– Ono što sam video, kada su u pitanju današnji rezultati, jeste da se Vojvodina umiruje, ne mogu da kažem da je sve sasvim u redu, ali su niski brojevi. Beograd je sve bolji kao i zapadna Srbija, ali u okolini Niša imamo mnogo problema – rekao je Vučić.

Kada odvedete dete kod lekara, i kaže doktor dete ima temperaturu, evo brufen i paracetamol…mi vam napišemo račun, dve kutije brufena i paracetamola koštaju ovoliko. Vi to nećete platiti, jer uplaćujete zdravstveno, nego samo hoćemo da znate koliko košta lečenje. Da cenite svaki dinar koji država ulaže u zdravstvo, rekao je predsednik. 

DRUŠTVO