Više od stotinu izlagača naredna dva dana predstaviće ponudu na 19. sajma turizma i aktivnog odmora u niškoj hali „Čair“!!!

30/03/2018

[views]

VIŠE od stotinu izlagača naredna dva dana predstaviće ponudu na 19. sajma turizma i aktivnog odmora u niškoj hali „Čair“. Akcenat priredbe biće gastronomska i vinska ponuda lokalne kuhinje, pa će tako posetioci moći da degustiraju specijalitete iz regiona.

style=“text-align: center;“>foto wikipedia

Uroš Parlić, direktor TONa kaže da je ovaj međunarodni sajam postao nezaobilazni deo planova prezentacije turističke privrede u kalendaru međunarodnih sajmova u Srbiji i regionu.

Sajam je otvorila pomoćnica ministra turizma i trgovine Renata Pindžo, koja veruje da je ovo samo još jedna prilika da grad Niš pokaže ono čime raspolaže.

– Niš ima izvanrednu prirodu i vredno kulturno-istorijsko nasleđe i pre svega, gostoprimstvo – kaže ona.

Niš je prošle godine imao rekordnu posećenost turista, pa je samo od boravišne takse naplatio blizu 20 miliona dinara. Planovi su da se nastavi sa ulaganjem u turističke lokalitete.

– Nama je značajan taj direktni priliv u gradsku kasu, ali je mnogo veća dobit od indirektne potrošnje. To najbolje osećaju ugostitelji i hotelijeri. Do kraja godine dobijamo još dva hotela, „Ambasador“ i „Park“, koji godinama nisu radili – kaže gradonačelnik Darko Bulatović.

DRUŠTVO