Tek je primila pola terapija ali osmeh male Mile govori sve !!!

  • Autor: Saša Prokić/MEDIA PS

10/05/2020

Ostalo je još pola terapija–ali osmeh i da jedva čeka da vidi čike i tete koji joj daju terapiju, vraćaju nadu da je  mala Mila  bolje. 

Sećate se male Mila Radojlović iz Paraćina o kojoj smo već pisali. nalazi se na lečenju u Švajcarskoj. Tada se Srbija ujedinila i pokazala po ko zna koji put da kada je potrebno možemo biti ujedninjeni i skupljeno je za kratko vreme preko 100 000 franka koliko je bilo potrebno da Mila ode na lečenje u Svajcarsku..

Foto: privatna arhiva uz dozvolu roditelja

S obzirom da je naš portal redovno u kontaktu sa Milinim roditeljima Jelenom I FIlipom, saznali smo da je do sada imala 18 od 33 protonske terapije, i kako kaže Filip sada se Mila smeje, i jedva ceka da vidi čike i tete koje joj daju terapije.  Ona se i dalje bori jer je tek na pola teprrapija  kazu Filip i Jelena.

Kada su otišli u Švacajrku i počeli sa lečenjem, Mila je imala jednu terapiju nakon koje je dobila sepsu zbog shunta koji je imala u glavi. Brzom reakcijom lekara Mili je odradjena spoljna drenaža, a nakon toga je usledila još jedna operacija vadjenja shunta.

Nakon 2 nedelje Mila se oporavila i vratila redovnoj terapiji. Do sada je imala 18 od 33 protonske terapije.

Zbog komplikacija i dodatnih operacija račun se povećao i ukupno je plaćeno 160.000 franaka.

POVEZANE VESTI

-ZA ODLAZAK U CIRIH NA LEČENJE TROGODIŠNJOJ MILI HITNO POTREBNO 100.000 FRANAKA! -UJEDINIMO SE !!!

-MALA MILA OTPUTOVALA ZA CIRIH U BORBU ZA ŽIVOT

Ali pored divnih lekara ,najzaslužniji za Milin osmeh su ljudi koji su pomogli i donirali novac. neizmerno smo im zahvalni  kaze Filip za naš portal.

Ako sve bude kako treba a svi se tome nadamo, s obzorom  da protonska terapija teče po planu, i  ako tumor bude pobedjen Mila o mi  trebalo bi da se vratimo u Srbiju krajem Aprila Ili početkom Maja rekao je  Milin tata Filip.

Tada Mili sledi rehabilitacioni oporavak za poboljšanje tonusa mišica. Iako je veoma mala Mila je veliki borac koju je cela Srbija zavolela.

Svako ko je učestvovao u pomoći maloj Mili, biće srećan da se Mila posle terapije vrati sa roditeljima kući srećna o nasmejana I naravno ZDRAVA, a da iz nje ostane sve ovo kao ružna prošlost koja se nikada i nikom neće desiti ..

To ce biti najveća zahvalnost svakog ko je pomogao da mala Mila ozdravi..

DRUŠTVO