Pomozimo malom Aleksandru Stanojeviću iz Surdulice

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Autor: Darija Petrović

U današnje vreme društvene mreže vrve od humanitarnih lajvova, bazara i apela za pomoć deci koja vode svoje najveće bitke.

Priča je o dečaku Aleksandru Stanojeviću koji ima retrocerebralnu cistu na glavi. Lečenje je bezuspešno već par godina.

Aleksandar se normalno razvijao do svoje osme godine, a zatim kreću učestale jake glavobolje i povraćanje.

Foto: uz odobrenje roditelja

Roditelje je takvo stanje njihovog deteta zabrinulo i navelo da potraže pomoć lekara, što su oni i učinili. Aleksandar Stanojević lečenje započinje 2019. godine u Kliničkom centru Niš i tada mu pronalaze cistu u predelu glave.

Lekari ga upućuju na dalje lečenje u Beograd i tamnošnji lekari otkrivaju da dečak ima oštećenje očnog dna. Aleksandar pohađa školu i nastavu prati po specijalnom programu. U Surdulici na sve načine pokušavaju da sakupe novac kako bi Aleksandar otišao na lečenje u Tursku. Ukupna suma novca za lečenje je 22.300 eura, ali bi porodici značilo da im se pomogne i dodatno sakupi novac za put i troškove boravka u Turskoj. Humanitarnu akciju prikupljanja novca pokrenula je jedna humanitarna organizacija iz Surdulice.

A uz pomoć te organizacije, Aleksandru je otvoren račun u Fondaciji Budi human. Građani Surdulice se, takođe, trude da pomognu porodici Stanojević organizujući humanitarne lajvove i bazare. Stanojevići su podstanari u Surdulici kako bi bili bliže zdravstvenom centru.

Roditelji malog Aleksandra su do sada sve sami finansirali, ali ovog puta im je potrebna naša pomoć. Hajde da ulepšamo detinjstvo Aleksandru i da mu pomognemo da ode na lečenje u Tursku.

Možete pomoći slanjem poruke 1411 na
3030 ili uplatom novca na sledeće račune:
Dinarski račun: 160-6000001511357-49
Devizni račun: 160-6000001511906-51
IBAN: RS35160600000151190651
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Ove podatke, takođe, možete pronaći na naslovnoj fotografiji humanitarne organizacije Budi human. Pomozimo malom Aleksandru, vratimo mu osmeh na lice. Naše malo nekome znači mnogo.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

DRUŠTVO