Pogledajte program muzičkog festivala Ravanelijus koji se održava od 16. – 18. jula u Ćupriji !!!

10/07/2021

U Ćupriji će se od 16. do 18. jula održati muzički festival RAVANELIJUS.


U petak, 16. jula biće održan koncert Sinfonijskog orkestra Sinfonijeta i džez formacija Sofija iz Bugarske, koje će svoj program izvesti od 21 čas na Otvorenoj sceni u Moravskom parku, a od 23 časa publika će uživati uz Kvartet Habanera u restoranu Plava laguna.

U subotu, 17. jula, u 12.00, u sali ŠOMO „Dušan Skovran“ biće izvedena Opera za decu – „Snežana“ Udruženja umetnika „Visoko C“.

Simbol lepote i dobrote, Snežana, opisana je i predstavljena u trideset minuta prelepe muzike. Široke fraze pevačkih deonica, ansambli, kao i dočaravanje drame u delu, podseća na dela velikih italijanskih kompozitora.

Ovo je prva opera za decu nastala na našim prostorima, a napisao ju je naš istaknuti kompozitor Petar Krstić davne 1912. godine. Namenjena je uzrastu od 2 do 11 godina.
Osnivač Udruženja umetnika „Visoko C“, Branislav Cvijić, jedan je od najpoznatijih novosadskih operskih pevača. Dobitnik je brojnih nagrada na republičkim i saveznim takmičenjima.

Nakon ove predstave ljubitelji lepog zvuka uživaće u koncertu Duvačkog Kvinteta Beogradske filharmonije, u prostorijama ŠOMO Dušan Skovran od 21 čas.


U nedelju, 18. jula, od 10 časova, u parku 1. mesne zajednice održaće se dečija radionica za izradu gudačkih instrumenata „Šta drvo sanja kad poraste?“, koju će voditi Panta Veličković, vanr. prof. Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu i graditelj instrumenata.

A već od 12 časova biće održana panel diskusija u Muzeju HOREUM MARGI-RAVNO.

I kao šlag za tortu, za kraj festivala će svoj koncert održati učenici Škole za muzičke talente u Ćuprije, u čijoj će muzici moći da se uživa u ŠOMO Dušan Skovran od 19 časova, a nakon toga, svi poštovaoci muzike renomiranog Stefana Milenković i Kamerate Akademike imaće tu čast da uživaju u prelepoj muzici u Otvorenoj sceni u Moravskog parka od 21 čas.

Specijalnim gostovanjem Stefana Milenkovića biće zatvoren ovogodišnji festival lepe muzike Ravanelijus u Ćupriji.

DRUŠTVO VESTI GRADA ĆUPRIJA