Oliver Ivanović ubijen je danas u Kosovskoj Mitrovici kada je na njega, za sada nepoznati napadač, ispalio više hitaca!!!

16/01/2018

Lider Građanske inicijative „Srbija, demokratija, pravda“ Oliver Ivanović ubijen je u pucnjavi koja se jutros oko 8.15 časova dogodila u Kosovskoj Mitrovici.

Na Ivanovića je pucano dok je ulazio u prostorije svoje stranke. Prema nezvaničnim informacijama, Ivanović je nakon napada hitno transportovan u KBC Kosovska Mitrovica, ali bez znakova života. Hitnu pomoć je pozvala komšinica koja je pošla da kupi hleb.

trong>Kako je saopštila Ksenija Božović iz GI SDP, policija je ispred kancelarije pronašla tri čaure. Na njega je pucao nepoznati muškarac iz pištolja.

Nezvanično se međutim saznaje da su na mestu zločina pronađene najmanje 4 čaure, ali ne i peta, pošto je taj hitac verovatno bio smrtonosan. Pištolj je imao prigušivač.

Ubistvo se dogodilo u Sutjeskoj ulici, a nedaleko od mesta zločina, u ulici Vojvode Putnika, pronađen je i zapaljeni automobil „opel astra“, kojim je ubica najverovatnije sa saučesnikom pobegao, a potom i zapalio da prikrije tragove. Taj auto nije imao tablice, a policija istražuje da li je ukraden i da li je zajedno s njim zapaljen i pištolj kojim je Ivanović ubijen.

Oliver Ivanović rođen je 1. aprila 1953. godine u selu Rznić kod Dečana.  Osnovnu i Mašinsko-tehničku školu završio u Kosovskoj Mitrovici. Bio je pitomac Vojne akademije u Zagrebu, ali je napušta posle tri godine. Završio Mašinski fakultet u Mitrovici, a u Prištini je diplomirao i na Ekonomskom fakultetu.Radio je u mitrovačkom transportnom preduzeću „TransKosovo“, fabrici keramičkih pločica „Mozaik“ i predstavništvu firme „Hepok“ iz Mostara. Od 1991. do 1998. bio je na čelu sportskog centra u Kosovskoj Mitrovici. Na mestu zamenika generalnog direktora kompanije „Feronikl“ iz Glogovca proveo je period do 2004. godine, kada je postao direktor Nacionalne službe za zapošljavanje za Kosovo i Metohiju.

Kada je 1999. godine formirano Srpsko nacionalno veće Ivanović je postao predsednik njegovog Izvršnog odbora za severno Kosovo. Sa tog mesta smenjen je 2001. godine. Kad su vlade SRJ i Srbije formirale Koordinacioni centar za Kosovo i Metohiju, postavljen za šefa Službe za ekonomski razvoj i rekonstrukciju.  Od 2008. nalazio se mestu državnog sekretara u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju. Bio je član Socijaldemokratske partije koja više ne postoji. Bio je instruktor i međunarodni karate sudija. Bio je i predsednik karate kluba „Trepča“.

Bio je oženjen i imao četiri sina – Nikolu, Žarka, Janka i najmlađeg Bogdana, kog je dobio u braku sa suprugom Milenom.

DRUŠTVO