Održana tribina „Islamizacija Evrope – mit ili stvarnost“!!!

  • Izvor: KC Novi Sad

26/11/2019

N. Sad-Tribina „Islamizacija Evrope – mit ili stvarnost“ održana je u sredu 4. decembra u klubu „Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada. Autor i predavač bio je Milan Vukelić, doktorand sa Fakulteta političkih nauka u Beogradu.

Na početku ovog predavanja, Vukelić je kazao da se Evropa od svog nastanka suočavala sa brojnim turbulencijama i ratovima  koje su na nju ostavile različite posledice. Uprkos tome, ona je imala dovoljno snage i mudrosti da se izbori sa svim nevoljama i da danas postane najsavršenija civilizacija za život.

-Danas se Evropa suočava sa možda i najvećim problemom, a to je masovan priliv migranata koji prete da potpuno islamizuju stari kontinent. Islamizacija Evrope apsolutna je stvarnost, dešava se velikom brzinom pred našim očima i kako stvari stoje, mi nismo sposobni da se s tim izborimo – rekao je autor tribine.

Vukelić je dodao da je nedavno čuveni tibetanski lider Dalaj Lama, simbol tolerancije, pokazao svoju bojazan da će Evropa, ukoliko ne reši problem migranata, vrlo brzo postati islamska.

Tome u prilog govore i rezultati uglednih istraživačkih centara po kojima je 2016. godine u Evropi bilo 4,9 odsto  muslimana (25,7 miliona). Najviše ih je u Francuskoj (5,7 miliona), zatim u Nemačkoj i Britaniji. Istraživači su upozorili da će u najblažem slučaju u Evropi za 50 godina živeti 35,7 miliona muslimana (7,4 odsto). U slučaju visokog nivoa migracija, Evropa će imati 75,5 miliona muslimana, što je 14 odsto od ukupnog evropskog stanovništva.


reklama 44 (1140 x 140)
reklama 33 (1140 x 140)

Objašnjavajući uzroke masovne islamizacije Evrope, Vukelić je rekao da je to izazvao jedan od gorućih evropskih problema – nedostatak radne snage prouzrokovan padom nataliteta u najrazvijenijim evropskim zemljama kada se Evropa konstantno ekonomski razvijala i vapela za radnom snagom. U početku su dolazili Evropljani i radnici sa Balkana, ali se pokazalo da to nije bilo dovoljno. Prema istraživanjima, u narednih 50 godina Evropa će morati da uveze više od 35 miliona radnika.

Još 2011. godine nemački kancelar Šreder je na jednom samitu izjavio da njegova država pod hitno mora uvesti 11.000 radnika mahom iz Indije kako bi popunila radna mesta za IT sektor. U suprotnom, Nemačka više neće biti konkurentna u tom sektoru. Evropski statistički zavod navodi da je u 2015. i 2017. godini na teritoriju EU ušlo 2,4 miliona migranata, a godinu  dana docnije dva miliona. Polovinu njih primila je Nemačka.

Posledica islamizacije Evrope je i terorizam, ali Islam je religija koja ne podržava terorizam. Međutim, činjenica je da su  najveći broj terorističkih napada izvršile islamske ekstremističke organizacije, prvenstveno Islamska država i Alkaida. Od 2014. do 2016. godine u Evropi je izvršeno 273 teroristička napada što je više nego svih prethodnih godina ukupno.

-Da bi Evropa zadržala svoj identitet, hitno mora povećati natalitet. Za povećanje nataliteta bitna je i religija. Što je religioznost prisutnija, natalitet je veći, a što je ekonomski razvoj veći, natalitet je manji ukoliko je taj razvoj praćen ateizmom – zaključio je na kraju Vukelić.

DRUŠTVO VESTI GRADA NOVI SAD