Norveška pomoć za borbu protiv kriminala!!!

  • Izvor: Media-ps.rs

19/01/2018

Beograd, 18. januar 2018. – Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ambasador Kraljevine Norveške u Srbiji Arne Sanes Bjornstad i šef Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge UNOPS u Srbiji Grem Tindal potpisali su danas Memorandum o razumevanju za sprovođenje projekta „Podrška Kraljevine Norveške Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije“.

trong>Kroz projekat vredan 1.975.000 dolara, Uprava kriminalističke policije dobiće savremenu opremu i stručnu obuku, što će unaprediti njen rad. Uspešna realizacija projekta doprineće uspostavljanju sistematskog mehanizma za suzbijanje droga u skladu sa evropskim standardima, usklađivanju sa pravnim tekovinama EU u oblasti borbe protiv terorizma i visokotehnološkog kriminala i zaštiti prava iz radnog odnosa i unapređenja sigurne i bezbedne sredine za rad.

„Ova donacija, koja predstavlja još jednu potvrdu odlične saradnje između Norveške i Srbije, unaprediće kapacitete ministarstva i učiniće našu policiju efikasnijom, a građane bezbednijim. Dobićemo opremu za skladištenje i uništavanje narkotika, a uslovi rada biće unapređeni u sektoru forenzike“, rekao je potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ističući važnost saradnje sa Ujedinjenim nacijama.NOR_MoU Signing 02
NOR_MoU Signing 04
NOR_MoU Signing 05
NOR_MoU Signing 07
NOR_MoU Signing 09
NOR_MoU Signing 10
norveska

foto : Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge – UNOPS

Projekat će doprineti naporima Srbije da ispuni uslove za integraciju u Evropsku uniju, a naročito kroz poglavlje 24 koje se odnose na pravdu, slobodu i bezbednost.

„Sa zadovoljstvom pomažemo Srbiji u borbi protiv kriminala kao globalnog problema koji pogađa svaku zemlju na svetu”, kazao je ambasador Kraljevine Norveške u Srbiji Arne Sanes Bjornstad.

„Projekat će doprineti unapređenju bezbednosti i vladavine prava u Srbiji, a doprineće i sprovođenju plana  za ostvarenje ciljevaAgende Ujedinjenih nacija za održivi razvoj do 2030. godine“, kaže šef kancelarije UNOPSa u Srbiji Grem Tindal.

Sve projektne aktivnosti sprovešće UNOPS u Srbiji u partnerstvu sa Ministarstvom unutrašnjih poslova do kraja novembra 2018. godine.

DRUŠTVO