Javnom preduzeću „Resavska pećina“ dodeljena sredstva od preko 5 miliona dinara !!!

  • Autor:O.D/MEDIA PS

07/07/2020

Despotovac-BEZ OBZIRA NA VANREDNO STANjE DRŽAVA ULAŽE U TURIZAM- Javnom preduzeću „Resavska pećina“ dodeljena sredstva od preko 5 miliona dinara.


Foto: O.Despotovac

Ministarstvo zaštite životne sredine, na osnovu sprovedenog konkursa, dodelilo je Javnom preduzeću „Resavska pećina“ sredstva u izosu od 5.340.000,00 dinara. U petak, 20.marta 2020.godine potpisan je ugovor o sufinansiranju programa upravljanja zaštićenim područjima od nacionalnog interesa, kojim upravlja Javno preduzeće „Resavska pećina“, za 2020. godinu.

Sredstva u iznosu od 2.620.000,00 dinara dodeljena su Spomeniku prirode „Resavska pećina“ , a iznos od 2.720.000,00 Spomeniku prirode „Lisine“. Kako navodi direktorka Ana Nešić Bogdanović, sredstva su namenjena za plate zaposlenih na mestima čuvara, kupovinu uniformi, a najveći deo sredstava će biti utrošen izvođenje radova na navedenim lokalitetima (uređenje staza, stepeništa, ograde i slično).


Zbog trenutnog epidemiološkog stanja i vanredne situacije, ugovor je potpisan pod strogom kontrolom i zaštitnom opremom, bez dodatnog zadržavanja .

Svakako, za svaku je pohvalu što država čak i u ovoj situaciji podržava turizam, kao granu koja je sada značajno pogođena.

DRUŠTVO VESTI GRADA DESPOTOVAC