Fond za inovacionu delatnost Srbije dodelio je nagrade pobednicima konkursa za najbolje tehnološke inovacije!!!

 

  • Izvor:

09/12/2017

Fond za inovacionu delatnost Srbije dodelio je danas 320 miliona dinara pobednicima konkursa za najbolje tehnološke inovacije.

Bespovratna podsticajna sredstva u okviru Programa ranog razvoja i Programa sufinansiranja inovacija dobile su 52 kompanije.
bednicima konkursa nagrade je uručio ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, koji rekao da je razvoj inovacija i digitalne ekonomije jedan od strateških prioriteta Srbije.

On je istakao da vlada želi da razvija ekonomiju zasnovanu na znanju, a da je razvoj inovacionih kapaciteta osnov budućeg privrednog rasta i opšteg ekonomskog napretka zemlje.

„Namera vlade je da podrži razvoj inovacionog preduzetništva, kroz jačanje veze između nauke i privrede, i primenu različitih finansijskih instrumenata kojima se podstiče osnivanje novih i jačanje postojećih inovacionih kompanija“, kazao je Popović i dodao da će sledeće godine biće opredeljen mnogo veći budžet za inovacije.

Kroz Program ranog razvoja i Program sufinansiranja inovacija, Vlada je dodelila preko 320 miliona dinara bespovratnih sredstava kompanijama koje su razvile najbolje inovacione proizvode i usluge zasnovane na konkurentskoj osnovi i tržišnom potencijalu.

U okviru programa ranog razvoja, sredstva je dobilo 20 kompanija, dok je kroz Program sufinansiranja inovacija, sredstva dobilo pet kompanija. Evaluaciju prijavljenih projekata, kojih je bilo 237 sa teritorije cele Srbije, sprovela je nezavisna ekspertska komisija sačinjena od poznatih međunarodnih stručnjaka u području inovacija.

NAJNOVIJE VESTI

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

DRUŠTVO