EVO KOLIKO je građana opštine Ćuprija primilo barem jednu dozu neke od četiri odobrene vakcine protiv koronavirusa !!!

  • Izvor: RTP.RS

20/05/2021

Ćuprija- Barem jednu dozu neke od četiri odobrene vakcine protiv koronavirusa do sada je primilo ukupno 15 955 građana opštine Ćuprija. 


trong>Među njima su i stanovnici ćuprijskih sela, gde su svi oni koji su iskazali interesovanje imunizovani prvom dozom, a uskoro počinje revakcinacija, prema rasporedu o kome će meštani biti blagovremeno obavešteni – kaže Jadranka Đorđević, koordinator za vakcinaciju u opštini Ćuprija.

Imunizaciji se u selima odazvala uglavnom starija populacija, kojoj je zaista značilo to što ne mora da izdvaja vreme i novac za dolazak u Ćupriju, već su se vakcinisali u svom mestu. Taj posao obavljali su mobilni timovi iz Opšte bolnice, a prema poslednjim podacima u našim selima protiv koronavirusa vakcinisalo se 929 osoba, prenosi portal TV Pomoravlje.

 Uspešno je završena i imunizacija 12 pripadnika Vojske Srbije na poligonu Pasuljanske livade.

Budući da određeni broj lica zbog trenutnog zdravstvenog stanja nije mogao da primi vakcinu, njihova imunizacija obaviće se čim se steknu zdravstveni uslovi, a volonteri opštinskog kol centra će ih informisati o terminu. Naravno, na punktu u Domu zdravlja nastavlja se vakcinacija bez zakazivanja za sve one građane koji žele da iskoriste tu pogodnost – objašnjava Jadranka Đorđević.


Bez zakazivanja je moguće primiti kinesku vakcinu, a za sve ostale građani moraju da se prijavljuju jer će se njihova imunizacija obavljati onda kada se za konkretnu vakcinu bude prijavio dovoljan broj ljudi. Svi oni koji iz nekog zdravstvenog razloga nisu mogli da prime vakcinu biće kontaktirani od strane volontera iz kol centra i dobiće naknadno svoj termin.

Prema rečima opštinske koordinatorke za vakcinaciju odaziv građana je zadovoljavajući, a na osnovu konsultacija sa lekarima zaključeno je da bi broj imunizovanih do kraja juna, zajedno sa brojem osoba koje su već preležale kovid-19, mogao biti dovoljan za sticanje kolektivnog imuniteta stanovništva Ćuprije.

DRUŠTVO VESTI GRADA ĆUPRIJA