Dobitnica ovogodišnje nagrade „Aleksandar Tijanić“ je novinarka Ljubica Gojgić!!!

 

  • Izvor: novosti.rs

14/12/2017

Urednica emisije „Pravi ugao“ na Radio televiziji Vojvodine Ljubica Gojgić treća je dobitnica nagrade „Aleksandar Tijanić“ koju Udruženje novinara Srbije (UNS) svake godine dodeljuje za borbenost u novinarstvu, saopštio je UNS.

oleginica Gojgić je za 25 godina novinarskog rada stekla prestiž i kredibilitet u javnosti, kao i nepodeljeno poštovanje u profesiji. Njen pristup novinarstvu odlikuje se temeljitošću i borbenošću i lišen je svake političke ostrašćenosti. Ona danas predstavlja najbolje u srpskom novinarstvu zbog lojalnosti zanatu umesto političkim projektima“, stoji u obrazloženju žirija nagrade.

Ljubica Gojgić počela je karijeru u Radio Indeksu, bila je novinarka NIN-a i urednica u informativnoj redakciji B92, a naročito se istakla kao specijalni izveštač iz Haškog tribunala.

Dobitnica je nagrada „Dimitrije Davidović“ (UNS) i „Stanislav Marinković! (Danas).

Nagradu „Aleksandar Tijanić“ Ljubici Gojgić dodelio je žiri u sastavu Slavoljub Đukić, Ljiljana Smajlović, Nenad Stefanović i Zara Tijanić. Nagrada će Ljubici Gojgić biti uručena 21. decembra u Pres centru UNS-a.

NAJNOVIJE VESTI

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

DRUŠTVO