Dan Vojnomedicinske akademije- knez Aleksandar Karađorđević doneo je akt o osnivanju bolnice Centralne vojske!!!

  • Izvor: novosti.rs

01/03/2018

Ministar odbrane Aleksandar Vulin uputio je svim pripadinicima Vojnomedicinske akademije čestitke povodom 2. marta – Dana Vojnomedicinske akademije.

style=“text-align: center;“>foto wikipedia

Tog dana 1844. godine, knez Aleksandar Karađorđević doneo je akt o osnivanju bolnice Centralne vojske, čime su udareni temelji Glavne vojne bolnice, preteče današnje Vojnomedicinske akademije, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

„Nastavljajući tradiciju dugu gotovo dva veka, zahvaljujući izuzetnoj stručnosti, profesionalnosti i lekarskoj etici na visokom nivou uspeli ste da steknete izuzetan renome kako u našoj zemlji, tako i u regionu.

Svoj rad potvrđujete uspešnim rezultatima u preventivnoj, sekundarnoj i tercijarnoj medicini, lečenju, nastavnom i naučnoistraživačkom radu i u svakom trenutku pokazujete šta za vas predstavljaju i znače izvori medicinskih nauka i data Hipokratova zakletva“, naveo je Vulin.

On je izrazio želju da VMA zadrži status respektovane zdravstvene ustanove uveren da će biti značajan činilac vojnog zdravstva i ostvarivati zapažene rezultate.

DRUŠTVO