Bogoljub Karić: Ulaganje u inovacije, preduzetništvo i ICT sektor je budućnost Srbije!!

  • Izvor: bktvnews.com

18/04/2018

[views]

Ulaganje u inovacije, preduzetništvo, čiste energetske tehnolgije i ICT sektor su realno ostvariva budućnost Srbije, izjavio je svetski proznati biznismen i predsednik Pokreta snaga Srbije BK (PSS BK) Bogoljub Karić za portal www.bktvnews.com

Foto: bktvnews.com

“Naše generacije mladih inženjera i tehničara već danas iz Srbije razvijaju za sve velike svetske kompanije najsofticiranija tehnička rešenja za upravljanje velikim energetskim sistemima i integrišu primenu svih novih znanja u projektovanju i primeni Smart koncepta u izgradnji gradova i naselja budućnosti  (Smart City). 

Vidim našu apsolutnu konkurentnost upravo u oblastima gde talenat, znanje i ambicija naših mladih generacija stručnjaka može Srbiju potvrditi kao zemlju partnera za projekte koje širom sveta realizuju liderski koncerni Schnider Electric, Siemens, General Electric i drugi. Uvek sa zadovoljstvom slušam o uspesima naših pronalazača, inovatora i malih i srednjih preduzeća”, kazao je Karić povodom vesti, da su na proteklom sajmu građevine u Moskvi bila zapažena autobuska stajališta s napajanjem na solarnu energiju koja proizvodi jedno novosadsko preduzeće.“Ovakvi primeri su samo male naznake svega onoga, što se intenzivno i masovno već više godina projektuje i ugrađuje kao razvojna poluga u mega projektima BK Grupe širom sveta. Koncept Smart City-ja, koji omogućava primenu svih visokorazvijenih tehnologija i standarda koji su proistekli iz zaključaka Pariske konferencije o klimatskim promenama i direktiva i operativnih planova razvoja gradova i naselja svih zemalja u EU, je ono čemu poklanjamo posebnu pažnju. Samoodrživost u domenu obezbeđenja energije, infrastrukturna rešenja i zaštita životne sredine, su glavni pokretači naših planova razvoja. Zato mogu da slobodno kažem, da će naša koncepcija integracije raspoloživog znanja, novih tehnolgija i inovativne kreativnosti u Srbiji, stvoriti bolje i stabilne uslove da mladi stručnjaci ostaju u svojoj zemlji i iz nje projektuju i izrađuju najsloženija i najprestižnija svetska rešenja. U tome ćemo im apsolutno pomoći.”, podvukao je Bogoljub Karić koji je takođe posetio sajam u Moskvi.

-Istovremeno, uz razvoj građevine, koja najbrže objedinjava primenu inovacija i ulaganje u ICT sektor, Srbija vrlo brzo može da dostigne i zavidan rast ličnih zarada, što će dodatno motivisati mlade i školovane stručnjake, ne samo da ostanu u svojoj zemlji već i da proširuju i jačaju svoje porodice, kao noseće stubove svakoga društva”, ocenio je Karić.

“Želim da stasavaju generacije bolje, lepše i pametnije od nas i da svoju budućnost grade u Srbiji”, zaključio je lider PSS-BK Bogoljub Karić.

DRUŠTVO