Vlatko Stefanovski u čačanskom Domu kulture!!!

  • Autor: Ljubica Sokić

18/04/2018

[views]

 ČAČAK – U čačanskom Domu biće održan solo performans Vlatka Stefanovskog u četvrtak, 19. aprila, 2018. godine sa početkom u dvadeset časova.

trong>Jedan od najboljih jugoslovenskih gitarista svih vremena, Vlatko Stefanovski, održaće solistički koncert na kome će predstaviti novi akustični album „Mother tongue” – ( Maternji jezik).

Vladimir „Vlatko“ Stefanovski je makedonski gitarista prepoznatljiv po svojim posebnim stilom fuzione muzike, smesom makedonskih tradicionalnih nepravilnih ritmova i savremenog roka.

Rođen je u glumačkoj porodici i počeo je da svira gitaru sa 13 godina, a pre svoje dvadesete je oformio sastav Leb i sol (u kome su pored njega nastupali Bodan Arsovski, Nikola Kokan Dimuševski, Garabet Tavitjan, Dragoljub Đuričić i Kiril Džajkovski), koji je izdao 13 albuma i nastupao širom sveta. Sem toga, Vlatko je izdao nekoliko solo albuma i uradio je muziku za više filmova i pozorišnih predstava. Takođe, radio je muziku za mnoge ovdašnje velike zvijezde Balkana, kao što su Zdravko Čolić i drugi.

VESTI GRADA ČAČAK