U selu Belosavci kod Topole, Milošu Iliću poznatom uzgajivaču kunića, ženka Orijaša okotila 18 malih zečića

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Autor: Filip Marković

Belosavci -Topola- U selu Belosavci kod Topole, Milošu Iliću, poznatijem pod nadimkom Mange, pravo čudo se desilo- ženka sivog Orijaša je okotila 18 malih zečića..

Foto: Filip Marković

Ovo ne bi bilo nšta čudno da se to dešava često, ali kako je (Miloš)Mange rekao za naš portal MEDIA PS, do sada nikad nije imao takvo iskustvo, tj da ne pamti da je skorije nešto slično zabeleženo. Inače, Miloš se bavi se čuvanjem i odgojem orijaša dugi niz godina, a kruna svega desila se krajem januara 2024. godine, kada je postao majstor odgoja Srbije sa ovom rasom..

Evo kakvi su Miloševi utisci nakon novih prinova u njegovom kunićarniku..

Filip: Da li Vam se desilo do sada da ženka okoti toliki broj mladih, i da li Vas je to iznenadilo?

Miloš : “ Ne, dešavalo se da okoti 10 ili jedanaest malih kunića, ali neki prosek je izmedju 8 do 10, a veoma je retko da okoti ovoliki broj. Bio sam tu kada se kotila, ostao sam u čudu, gledam i neverujem“, rekao je Miloš za naš portal MEDIA PS.

Miloš je na mnogo takmičenja do sada osvajao medalje, kunićarstvom se bavi dugi niz godina i njegova legla dostižu velike uspehe, ali sada je i on ostao iznenadjen kada je njegova zečica okotila ovoliki broj mladih. Na neki poseban način Miloš je postao brend Topole. Pored Miloša uzgajivači sitnih životinja iz okvira Topole postali su sastavni deo velikih takmičenja, a medalje i pehari postaju sve brojniji u vitrinama, kako Miloša, tako i Filipa, koji ovaj grad podno Oplenca promovišu na najlepši mogući naćin.

I na kraju, Milošu želimo još puno uspeha na raznim izložbama, širom Srbije i Balkana, kao i da se još neki put neka od njegovih ženki orijaša pokaže kao ova sada.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA VESTI GRADA TOPOLA ZANIMLJIVOSTI