Da li je ubistvo ruske kraljevske porodice bilo ritualno ubistvo?!!!

 

Da li je ubistvo ruske kraljevske porodice bilo ritualno ubistvo?!!!

  • Izvor:novosti.rs

29/11/2017

„Istraživači planiraju da sprovedu psihološku i istorijsku analizu kako bi utvrdili da li je ubistvo ruske kraljevske porodice bilo ritualno ubistvo“, rekao je portparol ruskog istraživačkog komiteta.

style=“text-align: left;“>Svetlana Malodtsova je najavila da Istraživački komitet planira da formira poseban skup stručnjaka koji će da čine predstavnici Ruske akademije nauka, Moskovskog i Sankt Peterburškog univerziteta i Ruske pravoslavne crkve, prenosi “Raša tudej”.

„Nikolaj II je ostao simbolična figura čak i posle abdikacije 1917. godine, zbog toga teorija o ritualnom ubistvu ima smisla”, rekao je sekretar komisije Ruske pravoslavne crkve za ispitivanje posmrtnih ostataka kraljevske porodice episkop Tikon za „RIA Novosti“.

Pročitajte još – Potomci porodice Romanov traže dostojnu sahranu dece cara Nikolaja II 

„Ubistvo cara i njegove porodice bio je ritualni i simbolični čin koji je okončao 300-godišnju dinastiju Romanov“, rekao je Tikon.

„Boljševicima i njihovim pristalicama nije bio stran rutalni simbolizam“, dodao je Tikon, navodeći mauzolej Vladimira Lenjina u Moskvi kao primer tipične ritualne zgrade.

GREŠITE, JEVREJI NISU UBILI ROMANOVE

Glavni portparol Federacije jevrejskih zajednica Rusije, rabin Boruh Gorin, rekao je za “Interfaks“ da su vernici i on bili šokirani izjavama predstavnika Istraživačkog komiteta i Ruske pravoslavne crkve.

On je primetio da predstavnici Komiteta i Crkve nisu direktno povezali ubistvo porodice Romanov sa Jevrejima. Međutim, svako obrazovaniji, ko poznaje istoriju tih optužbi shvatio bi da ona podrazumeva teoriju da su tzv. “Kabal ritual” organizovali jevrejski članovi Boljševičke partije, tvrdi Gorin.

„Mi, kao jevrejska zajednica, šokirani smo ne samo zbog apsurda takvih pretpostavki. Mitovi o postojanju ritualnih ubistava odnose se na razne kultove i religije, ali u Rusiji je ovo postao mit koji je antisemitska propaganda koristi decenijama“, rekao je Gorin.

„Po našem mišljenju, apsurdnost ove teorije je očigledna, jer je jasno da su ubistvo izvršili potpuni ateisti – ljudi koji su odbacili bilo kakvu veru u bilo koju moć, osim onoga što se može učiniti vlastitim rukama“, dodao je on.

Poslednji ruski car Nikolaj II Romanov, njegova supruga i petoro dece ubijeni su u noći između 3. i 4.jula 1918. godine van Ekaterinburga, na planini Ural. Mesta gde su sahranjeni otkrivena su 1991. i 2007. godine, a 2000. godine Ruska pravoslavna crkva je kanonizovala Nikolaja II i njegove članove porodice kao mučenike i svetitelje.

Njihovi posmrtni ostaci su izvučeni iz neobeleženih grobova i oni su ponovo sahranjeni u porodičnoj grobnici porodice Romanov u katedrali Svetog Petra i Pavla u Sankt Peterburgu. Međutim, Ruska pravoslavna crkva odbija da prizna pronađene ostatke kao autentične zbog nedovoljnih dokaza.

NAJNOVIJE VESTI

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

ZANIMLJIVOSTI