Ni kiša ne sprečava nastavak radova lokalne samouprave u Topoli !!!

  • Autor: Dragoslav Spasić

27/05/2020

Topola-Po završetku vanednog stanja nastavlja se sa uredjivanjem opštine Topola. Iako je kiša ovih dana svkodnevna pojava,  to ne sprečava da se nastavi sa uredjivanjem ovog grada.


Foto: D.Jovanović

U toku su radovi u Krćevcu i to dugo očekivani put za Terziće i završava se put za Ivanoviće.

Zatim se rade putevi u Kloki i to pravac prema romskom naselju a uporedo se radi i put u Junkovcu prema Milivojevićima.

Pored radova u Mitrovčiću, Trnavi i ostalim selima, lokalna vlast želi da nadoknadi planirane radove koje je zaustavio Corona virus i sada je topolska opština jedno veliko gradilište.

Pored kapitalnih investicija o kojima smo već obavestili javnost uporedo se rade i putevi .
Evo preciznog pojašnjenja oko kompletne školsko-sportske infrastrukture koja je u planu da se uradi – u narednom periodu pored puteva radiće se i mnogo sportskih terena. Prošle godine završeno je proširenje sportske sale u OŠ Karadjordje u Topoli a ovog proleća je završena nova sportska sala u Šatornji pored OŠ „Živko Tomić“ i biće svečano otvorena u narednih 10 dana. Za par dana kreću radovi na otvorenim terenima pored same sale.

Saradnjom sa mesnom zajednicom Belosavci i rukovodstvom OŠ „Sestre Radović“ izradjen je projekat sportske sale kraj ove škole koja je kompletno sredjena u prošloj godini.
Sto se tiče Trnave, treba samo da se preciziraju radovi oko balon hale na Vitlini, pre svega uradjen je projekat sportske sale vezan za OŠ “Milutin Jelenić“ i to nema nikakve veze sa Vitlinom, osim što je tamo istureno odeljenje ove škole.
Sportska sala će biti u Varošici, a balon će se postavljati na Vitlini gde su već izgrađena dva otvorena sportska terena i planiran je jedan da se pokrije balonom, kako bi devojčice iz rukometnog kluba ,,Kolibri“ kao i deca do 4. razreda to mogla nesmetano da koriste u zimskim uslovima.


Škola u Natalincima „Milan Blagojević“ je potpuno rekonstruisana i sređena prošle godine. 
Kompanija Mind Group vlasnika Bratislava Milanovića u Donjoj Trnavi gradi veliki sportski centar sa fudbalskim terenom,  reflektorima i bogatom infrastrukturom. 
Urađen je projekat tribina FK Karadjordja i rekonstrukcija terena u Belosavcima i to su dva velika projekta koji će zahtevati veliki posao. Ne treba zaboraviti ni manje terene, uskoro će biti urađen priključak gradske vode u Žabarima za svlačionice fudbalskog kluba.
Takođe, u planu je i asfaltni prilaz terenu fudbalskog kluba u Jarmenovcima.

To su pored radova na nasipanju i asfaltiranju mnogih puteva na području opštine Topola i ekskluzivne informacije koje će doprineti da se stvore dobri uslovi za sportske timove, ali još više raduju informacije da će biti izgrađeni i tereni za sportske aktivnosti učenika svih škola na području opštine Topola.
Kako su nam rekli iz lokalne samouprave: ,,Želimo da decu zainteresujemo da što više vremena provode baveći se sportom i da ih sklonimo sa ulica, jer u zdravom telu je i zdrav duh“.

VESTI GRADA