U SVILAJNCU OTVORENA rekonstruisana gradska sirnica !!!

27/05/2020

Svilajnac-Danas (30.5.2020.) je otvorena gradska sirnica, koja je sada potpuno rekonstruisana. Urađena je zamena kompletnih instalacija, sređivanje zidova i podova, funkcionalno prilagođavanje prostora modernim potrebama, nabavljene su nove vitrine kao i sva potrebna prateća oprema. Vrednost opreme i građevinskih radova radova je oko 6 miliona.


Foto: Opština Svilajnac

„Objekat gradske sirnice je sada potpuno preuređen, ali pored toga što je pijaca lepa i funkcionalna, bitno je da je pijaca bezbedna, tj da su kupci koji ovde kupuju sigurni da su proizvodi provereni, jer je sve urađeno prema propisima Republike Srbije i ljudi koji prodaju proizvode imaju sve potrebne sertifikate,“ izjavio je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.


Foto: Opština Svilajnac

U prethodnom periodu rekonstruisana je gradska pijava. Svilajnčani već pet godina uživaju u modernoj pijaci kakvu imaju evropski gradovi.

Rekonstrukcija je podrazumevala nove vodovodne i kanalizacione instalacije, novu hidrantsku mrežu, urađen je sistem za odvođenje atmosferskih voda. Asfaltiran je ceo prostor, kao i prilazi pijaci. Ono što je najvažnije, pijaca je po prvi put pokrivena. Preko 100 novih tezgi nalazi se na 640m² koliko je ukupno pokriveno i zatvoreno, a ukupna vrednost svih radova je oko 50 miliona dinara.

SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA SVILAJNAC