U Topoli se nastavljaju radovi na sredjivanju gradske i seoskih infrastruktura !!!

  • Izvor, foto : D. Jovanović

02/07/2019

[views]

Topola-U Topoli se nastavljaju radovi na uredjenju seoskih infrastruktura. Sledeće nedelje komunalana inspekcija nastavlja sa obilaskom seoskih mesnih zajednica po ovom rasporedu:

Ponedeljak 8 jul Božurnja, utorak Krćevac, sreda Zagorica, četvrtak Vinča i petak Jarmenovci… 

Foto Dragan Jovanović, print screen youtube

Prethodne nedelje zaključno sa današnjim danom napisano je na stotine opomena vlasnicima parcela koje su pored lokalnih puteva da iseku svoje rastinje da im se ne bi slale kazne 8. dana automatski.

Inspekcija dolazi u svako selo u 8 sati i svi  predstavnici, kako mesnih zajednica, tako i gradjani koji su zainteresovani i kojima je potrebno da se rade zemljani radovi na atarskim putevima treba da budu taj dan sa inspektorima kako bi se posao valjano obavio, napisao je na svom fb profilu Dragan Jovanović, predsednik Skupštine opštine Topola.

„Već sam pisao da grčevito tražim rešenje kako trajno da uredim održavanje rastinja pored lokalnih i atarskih puteva i do kraja godine očekujem da uradimo projekat koji bi zaživeo već od sledećeg proleća i vrlo brzo čim ga budem imao kompletnog predstaviću ga javnosti na uvid.
Završeni su radovi na sportskoj sali u školi Karadjordje, krenuo je tehnički prijem objekta tako da je ta investicija dovedena do završetka. 
Sledeća koja se završava je škola u Natalincima, kompletan završetak radova na skoli je 17. jula i odmah ide tehnički prijem projekata“, nastavlja Dragan.

k.p.12345- (800 x 125)
prokic 221-(800 x 125)


„Pri kraju su i radovi oko novog doma zdravlja u Topoli i nove sportske sale u Šatornji. 
Kasni se samo sa asfaltiranjem lokalnih puteva jer je preduzeće za puteve Kragujevac koje je dobilo ove poslove u svojim organizacionim problemima, ali bi trebalo definitivno u ponedeljak da se startuje. U toku nedelje je bilo dosta sastanaka sa odgovornima u ovom preduzeću i to je definitivni datum inače će doći sa raskidom ugovora i traženjem novog izvodjača.
Takodje, u ponedeljak, 8. Jula, opština Topola počinje sa ostvaranjem projekta održavanja seoskih grobalja na teritoriji opštine. 
Narednih mesec dana biće udarno da se 44 seoska groblja generalno srede a nakon toga da se redovno održavaju.

Na seoskim područjima ima problema sa pitkom vodom, odnosno sa zagadjenjem bunarskih voda usled ranijih velikih padavina i bujica, dosta je seoskih bunara zagadjeno. 

Komunalno preduzeće u Topoli je pre 10-tak dana kupilo novu cisternu za vodu tako da su sada potpuno opremljeni da mogu dopremiti pitku vodu gde god je to potrebno. 
Svi kojima treba pitka voda  mogu se javiti.

Cisterna je koštala oko 30.000 evra i kupljena je sredstvima komunalnog preduzeća i opštine Topola“, završio je objavu Dragan Jovanović.


EKONOMIJA VESTI GRADA TOPOLA