Тopola razvija seoski turizam!!!

  • Izvor: Opština Topola

20/05/2021

U prostoru Turističke organizacije „Oplenac“-Vizitorskom centru, juče je održana prezentacija konkursa za podršku aktivnostima vezanim za ruralni turizam.


Prezentaciju je održao predsednik komisije Milan Jokić, direktor Agencije za ruralni razvoj, sa članovima komisije koja će sprovoditi konkursom predviđenu proceduru. Konkurs namenjen podršci razvoja ruralnog turizma čini Topolu jedinstvenom u čitavom regionu. Naime, opština Topola je svojim budžetom predvidela investicije koje su usmerene ka razvoju seoskog turizma.  Ukupna sredstva opredeljena za ovu namenu iznose dva miliona dinara. Investicije u sektoru ruralnog turizma su nabavka opreme radi pružanja ugostiteljskih usluga u seoskim turističkim gazdinstvima.


Prisutni na prezentaciji bliže su upoznati sa uslovima konkursa. Svojim pitanjima otklanjali su pojedine nedoumice u vezi sa njihovim potencijalnim investicijama. Pravo na korišćenje imaju lica sa statusom fizičkog lica, preduzetnika ili privrednog društva koja su kategorisana kod nadležnog organa opštine Topola za seosko turističko domaćinstvo na seoskom području opštine Topola. Konkurs je otvoren do 16. jula 2021.godine i može se videti na oglasnoj tabli Opštinske uprave i Zvaničnoj prezentaciji opštine Topola- www.topola.rs pod nazivom Konkurs za razvoj seoskog turizma merama podrške u poljoprivredi. Dodatne informacije mogu se dobiti u kancelarijama Opštinske uprave, broj 1 i 2, u ulici Kraljice Marije broj 1 ili na telefon 034/6811-274.

VESTI GRADA TOPOLA