SUPERNOVA PAMETNA KLUPA ZA OSNOVCE U PARAĆINU

  • Izvor, foto : PR tekst Supernova

20/05/2021

Paraćin – Osnovna škola „Stevan Jakovljević“ iz Paraćina jedna je od jedanaest škola u Srbiji koja je zbog izuzetnih rezultata učenika nagrađena pametnom klupom. 


Ovu značajnu donaciju, koja je obradovala đake u Paraćinu, dodeljuje kablovski operator Supernova u okviru projekta „Pametne klupe za osnovne škole“ pokrenutog od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i kompanije „Strawberry energy“.

Supernova pametna klupa omogućava učenicima pristup platformi sa edukativnim i zabavnim sadržajima, punjenje telefona i povezivanje na internet i to sve zahvaljujući solarnoj energiji, čime se đaci dodatno upoznaju i sa važnom temom korišćenja obnovljivih izvora energije.

„Pametna klupa za naše učenike stiže u pravom trenutku, kao kruna i nagrada za onlajn okruženje i učenje koje smo ostvarili tokom ove školske godine. Novi izazov za učenje, motivaciju i dalje unapređivanje digitalnih kompetencija je pred nama, u našem školskom dvorištu. Od trenutka saznanja da je naša škola odabrana za donaciju pametne klupe, počele su da se rađaju ideje o mogućnostima primene klupe za obogaćivanje nastavnog procesa u narednom periodu. Sigurna sam da će naši učenici, kao i dosad, predložiti odlične ideje za primenu savremene tehnike u nastavi. Na ovaj način ostvarujemo zajednički cilj, podučavanje učenika funkcionalnom znanju i tržištu rada u budućnosti“ – reči su Snežane Tanić, direktora osnovne škole „Stevan Jakovljević“.


Supernova pametna klupa u dvoristu OS Stevan Jakovljevic (700 x 525)
Prezentacija Supernova pametne klupe (700 x 653)

„U skladu sa savremenim tokovima kojima ide obrazovni sistem u Srbiji, a poštujući odredbe Nacionalne strategije za obrazovanje, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u svakom smislu podržava jačanje digitalne kompetencije naših učenika koja spada u primarne kompetencije i kada je celoživotno učenje u pitanju. Koristeći digitalna znanja, učenici će imati prilike da se na zanimljiv i zabavan način upoznaju sa još jednom značajnom temom, a to je očuvanje obnovljivih izvora energije“ – izjavila je Aleksandra Stevanović, prosvetni savetnik Školske uprave Jagodina.

„Pametne klupe koje darujemo đacima širom Srbije na najbolji način povezuju konvencionalni vid obrazovanja sa digitalnim svetom koji nas okružuje. Polazna tačka ovog projekta je činjenica da deca odrastaju u vremenu u kom su internet i tehnologije sastavni deo njihove svakodnevice. Upravo zato, pametne klupe predstavljaju idealan edukativni alat školama jer na zabavan i interaktivan način približavaju đake obaveznom gradivu i dodatno jačaju njihove digitalne kompetencije“ – rekla je Ivana Bajović, PR menadžer Supernove.

VESTI GRADA PARAĆIN