Topola gradi kružni tok na svom zemljištu!!!

  • Autor/video: Dragoslav Spasić

12/03/2018

[views]

Topola- Da bi pojasnio nesporazum i tenzije koje su prelasle u proteste stotinak meštana, Predsednik Skupštine Topola Dragan Jovanović je pojasnio o čemu se radi. Prenosimo izjavu u celosti.

dir=“ltr“>„Dragi prijatelji,
samo jedna informacija. Dobio sam danas u inboks poziv na nekakav protest u četvrtak u Topoli, pogledajte kako taj poziv izgleda, nije bas najpismenije  sročen, ali na stranu to, sustina je da je  potpuna neistina da se prodaje nekakva imovina Doma zdravlja u Topoli.

Najpre, zemljište na kome se nalazi Dom zdravlja se vodi na opštinu Topola, čisto radi pojašnjenja.
Ako pogledate na ovom mom profilu, u ranijim objavama sam pisao  već šta nam je bila ideja kada smo donosili plan detaljne regulacije Topola kružni tok, da rešimo tu raskrsnicu kružnim tokom,  u trouglu  Dom zdravlja, autobuska stanica i NiIS-ova pumpa.
Plan je uradjen, u medjuvremenu je uradjen projekat sredjivanja  dnevne bolnice koja stoji  u Topoli više od 15 godina.
Projekat predvidja da se u tom prostoru napravi nov Dom zdravlja sa svim službama na jednom mestu gde bi kao i u svim gradovima u susedstvu pacijent imao svu zdravstvenu negu na jednom mestu a ne kao sada, da se šeta od jedne do druge barake ili objekta Doma zdravlja koji je sada paviljonskog  tipa.
Plus, tu bi bilo i središte regionalne Hitne pomoći, tako da bi ovaj Dom zdravlja radio kao mali urgentni centar 24h dnevno“.

Tek tada kada se kompletno završi nov objekat Doma zdravlja i sve službe se usele u njega, znači tek tada i SAMO tada bi se stari objekti gde je sada Opšta praksa i Crveni Krst (a koji su polu montažnog tipa)   bi se porušili i to zemljište bi se ponudilo investitorima da grade objekat koji bi se bavio uslugama i zaposlio bar pedesetak ljudi iz Topole. To bi potpuno promenilo izgled ulaska u Topolu i Topola bi dobila nov objekat Doma zdravlja, kružni tok i privredni subjekt koji bi zaposlio ljude.

Objekat koji pripada Zadužbini Kralja Petra Prvog bi ostao u sastavu Doma zdravlja, službe koje se sada u njemu nalaze bi prešle u nov objekat, a Zavod za zaštitu spomenika kulture bi u dogovoru sa direktorom Doma zdravlja predložio novu funkciju ovog objekta.

Ja sam više puta napisao da ako gradjani to ne žele i žele da se ništa ne menja, nemam ništa protiv, ali gradjani treba da znaju da su nam dali mandat da menjamo stvari ali ovakvim, nazovi protestima se u stvari samo stvara  loša slika i šalje negativna poruka investitorima.
No dobro, ja svoj put znam i neću odustati da Topola dobije nov moderan Dom zdravlja. Danas smo na sednici Opštinskog veća doneli odluku da će se opština uključiti u održavanje stambenih zgrada u Topoli. To nam omogućava novi Zakon o stanovanju. Potrebno je da zgrade dobiju upravnike, konstituišu Skupštinu stanara i naravno i oni se uključe sa svojim učešćem kako bi te zgrade sačuvali i da ne dozvolimo da se one urušavaju.
Što se tiče izbora u Arandjelovcu, danas su proglašeni konačni rezultati, lista oko SNS-a je dobila 26 mandta, lista „Narod za Bolji Arandjelovac“- Dragan J. Osvojila je 6 mandata, lista oko SPS- a 5 mandata, lista oko Demokratske stranke 2 mandata  i „Grupa gradjana dr Švabić“ 2 mandata, lista oko Dveri nije prošla cenzus.“ završio je svoju izjavu za javnost Dragan Jovanović.

VESTI GRADA TOPOLA