TOPOLA DOBILA VITEZA dobre kapljice !!!

  • Autor foto i video: Dragoslav Spasić

01/03/2020

[views]

Topola- Nastavljena je tradicija koja se održava više od decenije u restoranu ,,Jezero“u organizaciji čuvenog ugostitelja i vlasnika Radeta Simića.


U velikoj sali restorana u prisustvu 300 gostiju učešće u takmičenju za izbor ,,Viteza dobre kapljice“zauzela su četiri takmičara. 
-Toma iz Banja Luke, Mijailović Nikola iz Vukasovaca, gospođa Zdenka iz Aranđelovca i Saša Bošković iz Aranđelovca. Učesnici su položili zakletvu pred ,,časnim sudom“ koji je i saopštio takmičarima pravila ovog takmičenja koje se održavalo pod sloganom ,,VINO PITI A NE NAPITI SE.“ 
Pored ispijanja vina takmičari su u određenim razmacima morali da otpevaju pesmu, izgovaraju brzalice i rešavaju zagonetke i na kraju da hodaju po liniji .
 Posle popijenih nekoliko flaša vina kada zadeblja jezik i vino počne da greje uši, to i nije bilo lako izvesti.Takmičarima je posluženo vino po izboru i bogata večera i takmičenje je već moglo da počne. Dok su takmičari uživali u vinu gazda Radetovi konobari su poslužili sve goste sa predjelom, prasećim i jagnjećim pečenjem, a na kraju i kolači. Sve je to bilo besplatno .


Treba napomenuti da je pobednik na prvom takmičenju bio baš Rade Simić i od tada je krenula tradicija koju ima samo Topola.Takmičari su krenuli žestoko. Pakovane su prazne flaše a lepa dama je solirala i uživala u pesmama orkestra koji je pevao pesme o Šumadiji i izazivali ovacije publike.Posebnu pažnju je izazvao takmičar Saša koji je pevao svoje pesme i pevao je veoma dobro sa obzirom da se ispred njega nalazile tri prazne flaše a i kitio je muziku tako da je i pevačica u crvenoj haljini imala i crveni mikrofon i crvene ruke od bakšiša.Takmičari koji su bili budni, učestvovali su i u takmičarskom delu koji se nije samo odnosio na vino.  Dva takmičara je ,,stiglo“vino i oni su zaspali a ostala dva su se junački borila sa dobrom kapljicom.

Posle tri sata takmičenja ,,časni sud“ je proglasio rezultate.Takmičar br.130 poena . Saša Bošković je sakupio  320 poena, lepa dama 160 poena a pobednik Mijailović Nikola 365. Pobednik je dobio 100eura, poklon od gazda Radeta, lentu viteza, venac od ljutih papričica, pehar od tikve i kutiju vina.

Dama Zdenka je dobola nagradu od 50 eura, kao jedina dama na takmičenju a ostali takmičari lente.https://youtu.be/_OZQVBRRQbM

Preporučujemo vam da pogledate VIDEO sa youtube i uživate u tradicionalnoj manifestaciji na čisti ponedeljak u restoranu Jezero nadomak Topole.

VESTI GRADA TOPOLA