RADI SE KORITO KUBRŠNICE !!!

  • Autor foto i video: Dragoslav Spasić

29/08/2018

[views]

Topola- „MLAKA“- noćna mora poljoprivrednika koji imaju njive i livade pored Kubršnice. Na svom fb profilu D. Jovanović je napisao da u septembru počinje sređivanje korita Kubršnice.

trong>To je u redu i trebalo je i ranije uraditi jer je cela Srbija čula za Kubršnicu koja je toliko zaravnata i naneto je drva, odrona i smeća da jedva i teče a čim je malo jači pljusak ona napravi haos na desetinama hektara obradivih površina i livada.
Ovaj posao bolje i da se ne radi ako se ne napravi projekat da se ujedno radi i odvodnjavanje nekoliko potoka koji imaju veliki sliv a ulivi u reku su zaravnati i umesto u reku oni se izlivaju u njive i livade.

Dešavalo se da je Kubršnica bila u pola korita a ovi potoci teku preko njiva . 

car wa15-1(720 x 120)
kola16-1 (720 x 120)


Pogledajte video snimak novinara Dragoslava  Spasića

Najveći problem je Mlaka koja ne može da se uliva u Kubršnicu i našla je drugi put i teče na kontra stranu i pravi haos tokom cele godine. Investitoru nije verovatno prioritet da podubi korito reke i slika se kako to lepo izgleda a potoci se ne ulivaju u reku.
Inspekcija je bezuspešno pokušavala da dve godine natera vlasnike rastinja da iseku rastinje i jasenje u budućem odvodnom kanalu tako da ne bude izgovora.
Najbolje bi bilo da se drveće koje je u budućem odvodnom kanalu i na zemljištu koje pripada opštini Topola, iseče i pokloni porodicama koje imaju niska primanja ili su bez primanja ili školama . Procena je da ima više od 100 metara kubnih pretežno debelog jasena i drugih vrsta rastinja .

Do sada je opština sve obećano u većem delu ispunila, tako ostaje  da će i ovaj projekat opštine biti realizovan, a o tome ćemo mi takođe izveštavati i pratiti.


EKONOMIJA VESTI GRADA TOPOLA