Premijerka Ana Brnabić svečano otvorila prve radove na uvodjenju širokopojasne optičke mreže u selu Zagorica kod Topole

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Autor: MEDIA PS

Topola-Zagorica- U nedelju 4. decembra predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić posetila je selo Zagorica kod Topole. Naime, premijerka je svečano otvorila prve radove na uvodjenju širokopojasne optičke mreže za brzi internet na seoskom području u Republici Srbiji.

Kako je naveo na svom facebook profilu narodni poslanik Dragan Jovanović, ovaj projekat podrazumeva skoro 1000 km najbržeg interneta u selima Srbije.

U pratnji premijerke, u selu Zagorica bili su i predstavnik Evropske Unije u Srbiji, ambasador gospodin Emanuele Žiofre, a osim predsednice Vlade, u Zagorici su bili i ministar Telekomunikacija Mihailo Jovanović, direktor Telekoma Vlada Lučić, kao i predstavnik Evropske investicione banke za zapadni Balkan.

“Važno je napomenuti da Evropska unija preko Evropske banke za obnovu i razvoj, ovaj projekat finasira sa 250 miliona evra”, istakao je Jovanović na svom facebook profilu.

Ovaj projekat će biti realizovan u toku 2023. godine.

Ova širokopojasna optička mreža doneće sa sobom brzi internet u u svim pomenutim mestima, ali ono najbitnije je da će sve škole na ovom području imati odličan internet i da će veza sa svim prednostima interneta biti dostupna i najboljeg kvaliteta.

Takodje, internet će posle završetka ovih radova stići  do svake firme i kuće.

“Izuzetno sam zadovoljan zbog posete premijerke našoj opštini i selu Zagorica. Početak ovako velikog i značajnog projekta je još jedan od koraka ka unapredjenju uslova života u rurarnim sredinama i ostanku mladih na selu. U opštini Topola radiće se još u selima Ovsište, Gorovič i Svetlić, a kasnije i u ostalim selima”, rekao je predsednik opštine Topola, Vladimir Radojković za naš portal.

Foto:Vladimir Radojković

Veliki broj meštana sela Zagorica, kao i predstavnika opštine Topola je danas dočekao predsednicu Vlade Republike Srbije, Anu Brnabić, kao i pratnju koja je zajedno sa premijerkom pokrenula još jedan veliki projekat..

Ovim projektom Topola i sela Topole postaće još više prepoznatljiva, kako na turističkom, tako i na društveno-ekonomskom planu.   

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

DRUŠTVO SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA VESTI GRADA TOPOLA