PITALI SMO VLADIMIRA RADOJKOVIĆA, PREDSEDNIKA OPŠTINE TOPOLA

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Autor: Saša Prokić /MEDIA PS

Topola, mali gradić u srcu Šumadije, tj srcu Srbije, poznat na turističkoj mapi Srbije. Ostalo je još malo do kraja godine, pa smo hteli da uradimo retrospektivu 2022. godine u opštini Topola.A od koga bismo mogli da dobijemo najbolje odgovore – pitali smo predsednika opštine, Vladimira Radojkovića.

Foto: privatna arhiva

MEDIA PS:  Predsedniče, možete li nam reći šta je sve uradjeno u 2022. godini u Topoli ?

Vladimir Radojiković: U 2022. godini akcenat je bio dat na rekosnstrukciju sistema za vodosnabdevanje, odradjena su dva fileter  polja u Jarmenovcima, čija je vrednost oko 500 000 dinara, takodje, radjene su bušotine za obezbedjenje novih količina vode, a vrednost tih prijekta oko 7 miliona dinara. Takodje,  uradili smo rekonstrukciju fiskulturne sale u srednjoj školi, vrednost projekta je oko 45 miliona dinara. Zatim, radjena je rekosntrukcija vodovodne linije u OŠ “Karadjordje”, i tom prilikom su  sredjivani WC-i u okviru same škole, vrednost ovog projekta je oko 11 miliona dinara, pored toga,  u OŠ uradjena je I gasifikacija, vrednost tog projekta je isto oko 11 miliona dinara.

Takodje je uloženo i oko 45 miliona dinara u asfaltiranje lokalnih puteva u ukupnoj dužiini od oko 8 km, takodje je uradjeno i 3 km atarskih puteva, ukupne vrednosti oko 6 miliona dinara, u održavanje atarskih lokalnih puteva uloženo je oko 15 miliona dinara i tom prilikom je,  pored rada mehanizacije utrošeno i  oko 8 hiljada tona kamenog agregata..

U saradnji sa Fondacijom “Novak Djoković”, završena je prva faza rekonstrukcije zgrade vrtića, gde je opština uložila oko 15 miliona dinara  a fondacija oko 13 miliona.

Pored ulaganja u infra strukturu, opština Topola izdvaja oko 20 miliona dinara za direktne podsticaje poljoprivrednicima, svi ugovori u okviru tog programa koji su zaključeni, bice isplaćeni do kraja godine.

U oblast sporta opština Topola uložila je oko 20 miliona dinara.

MEDIA PS: Od kada ste vi predsednik, šta se sve promenilo a šta nije, i šta biste menjali da bi Topola postala još bolja?

Vladimir Radojiković: Od kada sam ja predsenik, a to je perdod od 10. marta pa do danas, promenili smo dosta toga u sistemu javnih nabavki, što govori I ostvarenje plana od 97 posto, ukoliko znamo da je u poslednje dve godine ostvarenje bilo izmedju 60 I 70 posto, možemo zaključiti da je ove godine u velikoj meri sve što je planirano- i ostvareno.

Unapredili smo rad opštinske uprave u smislu odnosa sa našim gradjanima, uvodjenjem jedistvenog upravnog mesta.

Takodje, poboljšali smo efikasnost planiranja novih projekata, što se vidi i iz  budžeta za  2023. Godinu, i da sve investicije su završeni priojekti  I spremni su za fazu finasiranja i izvodjenja.

Takodje, poboljšali smo kapacitete JKP nabavkom jedne auto čisitllice, čija je vrednost 140 evra I nabavkom nadogradnje za kamion smeća, u vrednosti od 7 miliona dinara.

Takodje sam odnos predsednika opštine I svih funkcionera je trensparentan, i na usluzi  gradjanima smo svakog dana.

MEDIA PS: Često  se u medijima može videti da postoji neslaganje sa  opozicijom u vašem gradu, s obzirom na trenutne pritiske na našu zemlju, koji će bez sumnje biti još jači, Ukrajinska kriza , da li mislite da se može zajednički raditi u interesu Topole ?

Vladimir Radojiković: Apsolutno se slažem sa tim, da i opoziciji je uvek pružena ruka saradnje kako bismo nešto korisno napravili za naš  grad. Što se mene tiče,  mogu da učestvuju u svim vidovima kontrole, u svim projektima, kao i u davanjima ideja za nove projekte.

Na predzadnjoj skupštini  pošto je bilo dosta zamerki od strane opozicije, na organizaciju Oplenačke berbe, ponudio sam  im da preuzmu kompletnu organizaciju Oplenačke Berbe  uz moju reč da će imati maksimalnu podršku sa moje strane  i da nećemo imati nikakve probleme u organizaciji.

Ponuda još uvek stoji i za sve projekte u kojima  smatraju da mogu dati veći doprinos od postojeće vladajuće strukture..

Sledeće pitanje se samo  nameće, jer kada  neko poznat gostuje u gradu, dolazi do velike posećenosti, a samim tim, grad profitira, jer novac potrošen od posetilaca je veliki priliv gradu.

MEDIA PS: Bliži se Nova godina,  da li će u vašem gradu biti organizovan doček, i da li će gostovati neko sa estrade?

Vladimir Radojiković: Sam doček neće biti organizovan, jer smo se malo i umorili od Oplenačke Bebre i drugih manifestacija tokom 2022. Godine, ali biće aktivnosti od učeničke zadruge srednje škole “Krelj Petar I” I TO Topola, tako da novogodišnji praznici neće biti bez programa i sadržaja.

MEDIA PS: Gospodine Radojkoviću, šta je u planu da se uradi u Topoli u 2023. godini?

Vladimir Radojiković: U 2023. godini imamo velike planove zbog posete i podrške predsednika države, koji je Topolu posetio povodom Oplenačke Berbe.

UI tom smislu biće realizovan projekat pešačke zone u centru Topole, čija je vresnost oko 100 miliona dinara, planiramo rekonstrukciju sekundarne vodovodne mreže, čija je ukupna vrednost isto oko 100 miliona dinara, takodje, radiće se iI prva faza rekonstrukcije Kraljeve vinarije, gde su obezebedjena donatorska sredstva u vredosti od 700 hiljada evra, takodje uložićemo i dodatnih 20 miliona dinara u nove bustone, kako bismo došli do novih količina vode.

Nastavljamo rekontrukciju na vodovodne linije u OS I rekonstrukciju paviljonskog dela u ukupnom iznosu od 18 milona dinara.

Još je veoma važno naglasiti da smo izdvojili oko 25 miliona dianra za odvoženje smeća ne neku od  regionalnih deponija, to je prvi korak ka sanaciji i potpunom zatvaranju naše sanitarne deponije.

Sva ulaganja u putnu infrastrukturu, sport i poljoprivredu su uvećena u skladu sa mogućnostima budžeta I trenutnom situacijom.

MEDIA PS: I na samom kraju,  Topola je, iako mali grad, poznata na turističkoj mapi Srbije, šta je po tom pitanju uradjeno i da li ste zadovoljni dosadašnjom promocijom vaše opštine, I mislite li da li može još bolje ?

Vladimir Radojiković: Sama turitička ponuda Topole je zadnjih godina unapredjena jer pored istorijskog turizma Oplenca i Karadjordjevog Grada, dobili smo izuzetnu ponudu u vidu 17 otvorenih vinarija, tako da projekat vinskog turzama nazvan Topola-Srpska Toskana, dobija na svom smislu, a što se  tiče Opštine Topola, na njoj je da infrastrukturno podrži ovaj projekat I obezbedi uslove za dalji razvoj smeštajnih kapaciteta, koji trenutno nedostaju.

Što se tiče same promocije Opštine Topola i kao turističke destinacije, ona je u vreme Oplenačke Berbe bila baš intenzivna, što je i rezutiralo jednom od najvećih poseta u istoriji od preko 20 000 ljudi.

Milsim da tu ima prostora i za dalji napredak, i da Turistička Opština Topola treba da  intezivira i unapredi samu promociju našeg mesta.

MEDIA PS: Vaša Novogodišnja čestitka gradjanima Topole i Srbije

Vladimir Radojiković: SVIM GRADJANIMA TOPOLE I PRATIOCIMA VAŠEG PORTALA ŽELIM SREĆNE PREDSTOJEĆE NOVOGODIŠNJE I BOŽIĆNE PRAZNIKE, DA PROVEDETE PRE SVEGA U ZDRAVLJU I SREĆI SA PORODICOM I PRIJATELJIMA.. SREĆNA NOVA GODINA I HRISTOS SE RODI

MEDIA PS: Gosodine Radojkoviću, hvala vam na izdvojenom vremenu, a Vama, Vašoj porodici, kao i gradjanima Topole, SREĆNI PREDSTOJEĆI NOVOGODIŠNJI I BOŽIĆNI PRAZNICI !!

I kao što smo na početku napisali, mali grad u srcu Srbije, uvek turistički aktivan, a sa novim planovima opštine ovaj grad može da bude samo bolji.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA VESTI GRADA TOPOLA