Ministarka Darija Kisić posetila Topolu

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

MEDIA PS

Topola- U radnoj poseti Topoli 16. oktobra boravila je Darija Kisić, ministarka za brigu o porodici i demografiju.

Foto: facebook-Opština Topola

Ministarku Kisić je u zgradi Opštinske uprave dočekalo rukovodstvo Opštine – predsednik Vladimir Radojković, predsednica Skupštine opštine Jasna Vuković, kao i narodni poslanik Dragan Jovanović..

Predsednik opštine Topola, Vladimir Radojković obraćajući se medijima nakon sastanka, izrazio je zahvalnost ministarki Kisić na poseti i razumevanju socijalne tematike sa kojom se suočavamo. Istakao je da je saradnja sa resornim Ministarstvom na visokom nivou, da će se nastaviti i u budućem vremenu kako bi se, uz podizanje nataliteta i brigu o porodici postigli još bolji rezultati.

-„Bilo bi lepo da posetimo svaku porodicu, ali trudimo se da posetimo što više, tako da ćemo i sada u Topoli da posetimo par porodica sa decom i da im damo podršku. Upravo to i jeste cilj našeg Ministarstva za brigu o porodici, da da podršku mladim ljudima, da zasnuju porodice u svojoj lepoj zemlji, u Srbiji i da podržimo one koji već imaju decu. Tako smo i sa predsednikom opštine i sa predsednicom Skupštine opštine i narodnom poslanikom pričali šta ćemo to da radimo u narednom periodu da poboljšamo pronatalitetnu politiku i u ovom gradu tako da ćete tek videti u narednom periodu rezultate naših aktivnosti, a mi se u Ministarstvu trudimo da veći deo svog budžeta upravo usmerimo ka lokalnim samoupravama, da zajedno ulažemo, da zajedno gradimo, da zajedno promovišemo mere koje predstavljaju podršku porodici i podršku pronatalitetnoj politici, jer sve što radimo i sve što gradimo radimo zbog naše dece, sve sa ciljem da nas bude što više.

Do sada je, kada je u pitanju subvencija za kupovinu prve nekretnine na području ove opštine jedna majka dobila ovu subvenciju i mi pozivamo i sve ostale koji ispunjavaju uslove koji su rodili dete do godinu dana, da ako do sada nisu bile vlasnice nekretnine da se prijave za ovakvu podršku države. Napominjem to je u pitanju vrednost do 20 hiljada evra, do 20% od vrednosti stana. Videćete u narednom periodu imaćemo mnogo zajedničkih aktivnosti da podržimo rađanje dece i da podržimo porodice sa decom – rekla ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić.

“Porodicama kojima je pomoć neophodna mi kao lokalna samouprava moramo da pomognemo, da im obezbedimo uslove za život, a da se država preko resornih ministarstava uključi da tu decu izvedemo na pravi put. Da sutra budu dobri đaci, da budu dobri domaćini i da budu vredni u ovoj našoj lokalnoj sredini”, rekao je narodni poslanik Dragan Jovanović.

Nakon toga, ministarka i njeni domaćini posetili su porodice Zindović u Topoli i Nikić u Belosavcima, a takođe i Udruženje “Zagrljaj” koje pruža podršku osobama sa smetnjama u razvoju. Pored darova koje je pripremila najmlađima i neposrednih, spontanih razgovora sa njima, ministarka se zadržala i u razgovoru sa Slavicom Đurić Pavlović i Jelenom Kundović, psihologom i defektologom Udruženja.

Foto: facebook-Opština Topola

Četvoročlana porodica Zindović u iznajmljenim kućama živi u Topoli. Korisnici su socijalne pomoći. Roditelji, otac Mirčeta i majka Milka nemaju stalno zaposlenje. Otac povremeno radi mahom fizičke poslove i u nadnici. Oba dečaka – Nemanja i Nikola su sa smetnjama u razvoju. Porodica Nikić živi u Belosavcima. Otac Ivan radi i živi sa šest sinova. Najstariji ima 17, a najmlađi dve godine. Nažalost, pre nešto više od godinu dana Ivanova supruga i majka dece poginula je u saobraćajnoj nesreći.

Više fotografija pogledajte na facebook profilu opštine Topole-klik OVDE

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

DRUŠTVO SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA VESTI GRADA TOPOLA