Maja Popović, ministarka pravde u Vladi Republike Srbije sa saradnicima posetila opštinu Topolu

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

MEDIA PS

Topola- Maja Popović, ministarka pravde u Vladi Republike Srbije sa saradnicima posetila je 30. juna opštinu Topolu.

Foto: fb-Opština Topola

Predsednik opštine Topola Vladimir Radojković, i Jasna Vuković, predsednica Skupštine opštine Topola upoznali su ministarku sa tekućim problemima u vezi sa nedavnim elementarnim nepogodama i drugim pitanjima vezanim za saradnju lokalne uprave i Ministarstva pravde.

Poseban akcenat u razgovorima stavljen je na štete koje su poplave nanele domaćinstvima. Ukupno procenjena šteta na teritoriji opštine Topola od elementarnih nepogoda iznosi oko 270 miliona dinara.
U pratnji svojih domaćina Ministarka Popović je posetila domaćinstvo Vojislavke Mirković Šebek u Topoli kojoj je poplava nanela ogromne štete na stambenom objektu kao, na pomoćnim zgradama i ogradi. Predsednik opštine Vladimir Radojković se zahvalio ministarki Popović na poseti kao i državnom vrhu na brizi i staranju za što brže saniranje posledica poplava. Radojković je upoznao je ministarku da je opština Topola i dalje u vanrednoj situaciji zbog elementarnih nepogoda i da pored domaćinstva Vojislavke Mirković Šebek ima ugroženih stambenih objekata i po selima topolske opštine

-Štete su prijavljene. Ogromna je šteta na teritoriji cele opštine. Najveća je na makadamskim putevima koji su nam i prilazni putevi domaćinstvima i od njih zavisi normalno funkcionisanje života. Do sada, a procene se završavaju, ukupna šteta iznosi oko 270 miliona dinara – rekao je predsednik Radojković uz apel resornom Ministarstvu i predsednici Vlade da pažnju posvete poljoprivrednicima i štetama nastalim na poljoprivrednim usevima.

Ovaj apel je obrazložio višegodišnjim nepogodama koje zahvataju ovaj kraj – prošle godine orkanski vetar zbog koga je takođe proglašena vanredna situacija, takođe i zbog suše, tako da je poljoprivreda u veoma teškoj situaciji. Ministarku Maju Popović predsednik opštine Topola zamolio je da se svojim autoritetom založi “da se našem stanovništvu, a posebno našoj sugrađanki Vojki kojoj bi se zahvalio na gostoprimstvu, pomogne u omogući normalan život”.


Ministarka pravde je kazala da joj je prevashodan cilj današnje posete upoznavanje sa životom i uslovima života ljudi i domaćinstava koja su postradala od poplava.
-Šteta je zaista ogromna. istakla je Ministarka pravde Maja Popović .

Ti bujični vodotokovi su napravili veliku štetu i na stambenim objektima i u dvorišnim delovima, dvorišnim pomoćnim zgradama. Ono što ja kao ministar pravde i član Vlade želim da poručim je da je Vlada Republike Srbije uvek uz svoje građane – rekla je ministarka Popović i istakla da su obezbeđena sredstva u budžetu za sanaciju stambenih objekata. Naglasila je da je od predsednika opštine upoznata sa problemima na putnoj infrastrukturi za čiju sanaciju je neophodno obezbediti sredstva.

Više fotografija možete pogledati na facebook stranci Opstine Topola.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

DRUŠTVO SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA VESTI GRADA TOPOLA