Društvo učitelja Topole raspisuje VII literarni konkurs za sve škole u Srbiji !!!

  • Autor: Dragana Marinković

08/03/2021

U saradnji sa gradskom bibliotekom „Radoje Domanović“ i Topola medijski forum, Društvo učitelja Topole raspisuje VII literarni konkurs za najbolju pesmu i prozni tekst.


rong>Teme za VII literarni konkurs podeljene su u dve kategorije.  Za decu od I do IV razreda tema je „Ostavili nama staru rodnu kuću, plodnu njivu…“ a za učenike od V do VIII razreda tema je „Šapat mog zavičaja“. Pravo na učešće imaju svi učenici osnovnih škola sa teritorije Republike Srbije.  Broj radova jedne škole nije ograničen, ali se podrazumeva da će mentori izvršiti selekciju na nivou škole. Radovi moraju biti samostalna dečja ostvarenja.  Svaki učenik na konkurs može poslati samo jedan rad. Potrebno je da se radovi kucaju ćiriličnim pismom u Word dokumentu, veličina slova 14, font Times New roman, sa podacima o autoru, razredu, školi i mentoru.


Učenici radove mogu slati do 10. aprila 2021. godine na sledeću adresu:Društvo učitelja TopoleMije Todorović 834310 Topola(sa naznakom za literarni konkurs). Za nedoumice i pitanja tu je i mail:drustvouciteljatopola@gmail.com. O rezultatima i završnoj svečanosti učenici će biti obavešteni do 25. aprila 2021. godine. Imena nagrađenih učenika biće objavljena na sajtovima topolskih osnovnih škola i facebook stranici Društvo učitelja Topole.

KULTURA VESTI GRADA TOPOLA