U Srednjoj školi ,,Dragačevo“ u Guči, održana je pokazna vežba-Taktika gašenja požara za obrazovni profil Tehničar za zaštitu od požara !!!

  • Izvor: Radio D Lučani

08/03/2021

U Srednjoj školi ,,Dragačevo“ u Guči, održana je pokazna vežba, koja se realizuje u okviru praktične nastave Taktika gašenja požara za obrazovni profil Tehničar za zaštitu od požara.


Foto: Radio D Lucani

Učenicima je u saradnji sa pripadnicima profesionalne vatrogasne jedinice iz Guče prezentovano kombinovano vatrogasno vozilo i vatrogasna oprema koja predstavlja sastavni deo vozila. 

Učenici su se upoznali sa delovima vatrogasne uniforme, sa izvođenjem celokupne akcije gašenja požara, koja podrazumeva proces od prijema vesti o požaru do samog gašenja požara.


Zahvaljujući dobroj saradnji škole sa profesionalnom vatrogasnom jedinicom učenicima će biti omogućena i poseta prostorijama vatrogasne jedinice u Guči, ali i dalja praktična nastava kroz koju će se bolje upoznati sa kompletnom vatrogasnom opremom, vatrogasnim intervencijama, kao i sa svim rizicima i ozbiljnošću posla vatrogasaca.

SRBIJA GRADOVI