Dejan Ilić iz Topole organizator i učesnik Testivala 2 !!!

  • Autor : Dragana Marinković

09/10/2020

Narednog vikenda,17. i 18. oktobra održava se drugi po redu festival testa,testenine i hleba-Testival 2. Na festivalu će biti održano deset radionica vrhunskih majstora kulinarskih veština i na štandovima će izlagati preko dvadeset izlagača. Testival je način da se Srbija prepozna kao etno-gastronomska destinacija koja privlači brojne turiste i ljubitelje domaće i tradicionalne hrane. Isto tako ovaj festival je pravi način da se promovišu lokalni poljoprivredni proizvodjači i reklamiraju tradicionalni proizvodi.


Foto: Dejan Ilić

Ove godine,na Testivalu2 Hleb je glavna tema.Pored Miodraga Ilića, predsednika Udruženja Testival i Dragane Ilić,  naš sugradjanin Dejan Ilić, profesionalni kuvar i karving majstor, organizator je ovog dogadjaja. Dejan Ilić će učestvovati u nekoliko radionica: Inkuzivna radionica pravljenja hleba sa Savezom Udruženja MNRO i Kako se pravi pita savijača. Na festivalu će kao demonstranti učestvovati mnogi profesionalni kuvari, kao i amateri. Svoje kulinarske veštine će pokazati: Dragoslav Jovanović (osnivač škole ishrane u prirodi „Hrana Budi Radost“), Miloš Damjanović (prvak Srbije u pravljenju bureka sa sirom), Gorica Popović(glumica), dr.Biljana Djordjević (muzejski savetnik Narodnog muzeja u Beogradu), Dimitrije Vujadinović (autor knjige Cipovka: hleb koji se smeje na mesec), Milica Aleksić (master hotelijerstva i dr. nauka iz oblasti gastronomije),Marina Ocokoljić (vlasnica brenda Umami), Snežana Djuričin Kuštrimović (dipl.istoričar umetnosti, školovani preradjivač mleka i školovani kulinarski tehničar), Miodrag Ilić(predsednik Ilić (predsednik udruženja Testival), Dejan Ilić (profesionalni kuvar i karning majstor) i Dragan Djordjević (Glavni Hedonista Srbije).Izlagači koji će učestvovati na Testivalu2 su: Porodična Vinarija Stanimirović, Ikotim-srpski zastupnik za Tupperware, Umami Testenine, Leblebija Naut, Sretenovića vodenica, Volim dobro u ljudima, pasta_marco_polo, Turistička organizacija opštine Ražanj i još mnogi drugi.


Navešćemo neke od radionica koje ćete moći da vidite ako posetiteTestival2: Kako se pravi pita savijača, Kako se pravi crni hleb, Izbor najbolje torte od palačinki, Sitni kolači, Kako se pravi najbolji burek od sira…Kompletan program ovog festivala možete pogledati na testival.rs.Stručni žiri Saveta Festivala Testival će od prisutnih izlagača izabrati najbolje u dve kategorije: Najbolji Testival BREND i Najbolji Testival Proizvod.Kao što smo na početku najavili Testival2 se održava 18.oktobra na Dorćol platz-u od 11 do 18h .Cena ulaznice je 100 dinara.Za sve izlagače, demonstrante i posetioce važiće mere zaštite koje propisuje Krizni štab za borbu protiv zarazne bolesti Covid 19.Preporučujemo svima onima koji su u mogućnosti da posete Testival2 i uživaju u tradicionalnoj hrani, a može da se nauči i nešto novo.

VESTI GRADA TOPOLA