Budi i ti kao Sara, Kaja, Tijana, Maša i Lena !!!

  • Autor: Dragana Marinković

07/05/2021

U poslednjih nekoliko dana imali smo prilike da čujemo u našoj maloj varoši Topoli kako se priča o grupici od pet devojčica. 

Foto: uz pismenu saglasnost roditelja

Pred praznike KUD „Oplenac“ iz Topole i prijatelji organizovali su Humanitarnu „prodaju“ za lečenje Gavrila Đurđević, malog dečaka koji boluje od Spinalne mišićne atrofije tip I i za čije troškove lečenja je potrebno skupiti 2,5 miliona evra.

Na bazaru je bilo nekoliko štandova na kojima su se prodavali suveniri, igračke, vaskršnja jaja, tradicionalni specijaliteti, bilo je i animatora za najmlađe. Ipak, najveću pažnju privuklo je pet devojčica. Malo smo se raspitivali i saznali smo ko su devojčice-sestre Sara i Kaja Milošević, Tijana Prokić, Maša Milovanović i  Lena Nešović. 

Neke od njih prvi put su se srele na bazaru jer ne pohađaju istu osnovnu školu, ali ih to nije sprečilo da se udruže i da krenu ulicama Topole. Lena Nešović


Ni sunce, ni predpraznična gužva nisu ih sprečile da stave osmehe na lica i krenu od kafića do kafića, od radnje do radnje, od čoveka do čoveka kako bi što više novca skupile za malog Gavrila. Kad god bi se vratile štandu donele su ne tako malu sumu novca.  Budi i ti kao Sara, Kaja, Tijana, Maša i Lena i pomogni Gavrilu kako bi se izlečio da za par godina i on nekome pomogne. Ako ništa više, može bar jedna poruka sa sadržajem 973 na 3030 ili uplatom na račune sa fotografije.

Dok god ima dece kao što je ovih pet devojčica ima i nade za neku bolju budućnost jer kao što mi učimo decu da budu dobri ljudi, tako deca čine da budemo bolji.

VESTI GRADA TOPOLA