U Svilajncu dogovorena koordinacija svih nadležnih organa u slučaju pojave KORONA VIRUSA !!!

  • Izvor: Opšstina Svilajnac

12/03/2020

Svilajnac- Rukovodstvo Opštine Svilajnac, održalo je sastanak sa direktorima i predstavnicima javnih institucija i službi, na kome je dogovorena koordinacija svih nadležnih organa u slučaju pojave KORONA VIRUSA na teritoriji opštine, stoji na facebook stranici Opštine Svilajnac.


Foto: O.Svilajnac

Sve mere koje su preduzete i koje će se preduzimati u narednom periodu u skladu su sa odredbama Vlade Republike Srbije i preporukama Svetske zdravstvene organizacije. “Na teritoriji Opštine Svilajnac, za sada, nije zabeležen ni jedan slučaj pojave korona virusa”, izjavila je direktorka Doma zdravlja “Svilajnac” dr Vera Branisavljević. Ona je istakla da ova ustanova u potpunosti sprovodi sve mere koje propisuju Ministarstvo zdravlja i Zavod za javno zdravlje Republike Srbije u cilju prevencije pojave virusa COVID 19.


 “Sve javne ustanove na teritoriji naše opštine već sprovode mere u cilju sprečavanja pojave, širenja i suzbijanja korona virusa. Opštinska inspekcija vršiće nadzor sprovođenja ovih mera, prvenstveno u vrtićima i školama”, izjavio je nakon sastanka predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

VESTI GRADA SVILAJNAC