Tri pacijenta sa područja opštine Svilajnac pozitivni su na covid-19 !!!

08/04/2020

Svilajnac- Među rezultatima testova koji su u toku jučerašnjeg dana stigli za Pomoravski okrug nalaze se i tri pacijenta sa područja opštine Svilajnac koji su pozitivni na covid-19, prenosi TV CENTAR.


Foto: printsreen-youtube

Sve tri osobe su prve simptome primetile krajem predhodne nedelje i od tada se nalaze u kućnoj izolaciji, kao i osobe sa kojim su zaraženi bili u kontaktu. S povećanjem intenziteta testiranja ljudi sa simptomima koronavirusa očekuje se i porast broja potvrđenih slučajeva. Danas je na analizu poslato još pet uzoraka uzetih od osoba sa teritorije opštine Svilajnac.


Opština Svilajnac je već obezbedila dodatnu opremu za radnike Doma zdravlja, a u toku naredne nedelje očekuje se novi kontigent zaštitne opreme.koronavirusa očekuje se i porast broja potvrđenih slučajeva. Danas je na analizu poslato još pet uzoraka uzetih od osoba sa teritorije opštine Svilajnac.

Za vikend će biti nastavljena dezinfekcija svih javnih površina, gradskih i seoskih ulica. 

Za svaku mesnu kancelariju opredeljena su sredstva za dezinfekciju dvorišta i podova koji će građani moći da preuzmu od svoje mesne kancelarije.

VESTI GRADA SVILAJNAC