Svilajnac-Prva faza izgradnje kanalizacione mreže za sela Suboticu, Sedlare, Troponje i Kušiljevo kreće od 10. novembra

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Autor: O.S./ MEDIA PS

Svilajnac- Prva faza izgradnje kanalizacione mreže za sela Suboticu, Sedlare, Troponje i Kušiljevo kreće od 10. novembra ove godine i tim povodom predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović održao je sastanak sa predsednicima Saveta mesnih zajednica

„Naša molba izvođačima radova, koju su oni uvažili, bila je da prvenstvo kod angažovanja mašina imaju ljudi sa teritorije opštine Svilajnac. Pozvali smo danas na sastanak sve vlasnike mehanizacije kako bi razgovarali direktno sa izvođačima, a ukoliko neko nije bio pozvan, može se javiti u opštinu, odeljenju za investicije. Vlasnici kamiona i mašina u naredne dve do tri godine, koliko traje projekat, imaće mogućnost da imaju siguran posao na jednom ovako velikom projektu.

Ovo je sigurno najveći projekat u infrastrukturi u istoriji opštine Svilajnac, pre svega po obimu posla. Očekuje nas i druga faza od naredne godine koja bi obuhvatala sela Crkvenac, Dublje, Grabovac, deo Svilajnca i izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Ukupna vrednost ove faze će biti oko 70 miliona evra“ – izjavio je Milanović i rekao da će kada projekat bude gotov oko 70% stanovništva imati mogućnost da se priključi na kanalizaciju što je inače i evropski standard.

Radovi će se prvo izvoditi na deonicama koje nisu naseljene, jer trenutno tu nema useva i vodostaj je nizak pa je pogodno da se radovi izvode, a sledeće godine čim vremenski uslovi dozvole krenuće i radovi po selima, koji podrazumevaju raskopavanje ulica, izgradnju mreže, priključke i na kraju sređivanje ulica.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA VESTI GRADA SVILAJNAC