Predsednik opštine Svilajnac obišao 11.oktobra novu zonu privređivanja, gde se grade dve nove fabrike

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Autor: O.S. /MEDIA PS

Svilajnac- Nemački Alkom jedna je od njih i oni trenutno završavaju izgradnju proizvodne hale veličine 6.000m². Druga je turska kompanija Doku san, koja je ovih dana započela izgradnju svog pogona u ovoj zoni. Milanović kaže da su ovo investicije značajne za Srbiju, a naročito za Svilajnac i Svilajnčane.

Foto: facebook O.Svilajnac

„Alkom sistemi su nemačka investicija, već posluju u Svilajncu u iznajmljenoj hali, a do kraja meseca treba da presele proizvodnju u novoizgrađenu halu. Izvozno su orijentisani i bave se proizvodnjom aluminijumskih profila. Druga investicija je turski Doku san, koja pravi metalne delove za autoindustriju, i do proleća bi trebalo da završe izgradnju hale“ – rekao je on i dodao da je opština Svilajnac pre 2012. godine imala deficit spoljno-trgovinske razmene u iznosu od 7,5 miliona evra, a da 2022. godine beleži suficit od 16,2 miliona evra:

„Pre deset godina obim spoljno-trgovinske razmene bio je nešto manje od 60 miliona evra, a prošle godine je skoro 170 miliona evra, dakle skoro tri puta veći i očekujemo da dolaskom novih investicija taj broj samo još više raste. Najviše se izvozi u Nemačku, Švajcarsku, ali i ostale zemlje Evrospke unije i po regionu. Velikim radom i dobrim upravljanjem napravili smo veliki privredni pomak.“

Osim novih investicija, postojeće fabrike proširuju svoje proizvodne kapacitete istakao je Predsednik Milanović .

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA VESTI GRADA SVILAJNAC