POČINJU NAJVEĆA ULAGANJA U INFRASTRUKTURU U ISTORIJI OPŠTINE SVILAJNAC !!!

  • Autor: O.S./MEDIA PS

04/03/2021

Svilajnac- Svilajnac u ovoj godini očekuje početak najvećeg infrastrukturnog projekta u istoriji ove opštine, dogovorenog sa Vladom Republike Srbije, a to je izgradnja kanalizacione mreže:


Foto: Opština Svilajnac

“Ušli smo u program koji finansira Vlada Republike Srbije svojim sredstvima, koja iznose blizu 50 miliona evra. Projektom će se raditi postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda i kanalizaciona mreža u dužini od 125 km, što je više nego što je izgrađeno svih ovih godina na teritoriji naše opštine, a samo postrojenje je trećina tog projekta” – rekao je Predrag Milanović, predsednik opštine Svilajnac, i dodao da se u maju očekuje potpisivanje ugovora između Ministrarstva građevine, opštine Svilajnac i izvođača radova.


Projekat obuhvata grad Svilajnac i sela Kušiljevo, Troponje, Subotica, Sedlare, Bobovo, Grabovac, Dublje i Crkvenac. Trenutno se vrši prikupljanje podataka za projektnu dokumentaciju za postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda.

“Ovim otvaramo jedan veliki investicioni ciklus za naredne godine, u kom planiramo da završimo i projekat vodosnabvdevanja, čime će blizu 80 % stanovništva naše opštine imati rešen problem kanalizacije i vodosnabdevanja. U maju raspisujemo tender za navodnjavanje resavske celine 1.046 hektara i očekujemo da u julu počnu radovi. 

Takođe, ovih dana, raspisuje se tender za rekonstrukciju puta Svilajnac-Medveđa dužine blizu 15 km, čija je vrednost radova oko 4 miliona evra. Tako da vrednost svih nabrojanih radova ukupno iznosi skoro 60 miliona evra ugovorenih investicija u infrastrukturi” – objasnio je Milanović.

VESTI GRADA SVILAJNAC