Počele pripreme za rekonstrukciju Krive čaršije i Topličine ulice-Predsednik Opštine Svilajnac obišao radove

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Autor: O.S./MEDIA PS

Svilajnac- 13.marta 2023.godine počele su pripreme za rekonstrukciju Krive čaršije i Topličine ulice, koja zvanično počinje 15. marta, a pripremne radove obišao je predsednik Opštine Svilajnac Predrag Milanović, koji je rekao da će se radovi izvoditi u dve faze:

Foto: facebook-O.Svilajnac

„Od 15. marta do Dana opštine 29. juna završićemo prvi deo Krive čaršije, od Trga Mare Resavkinje do Spomenika Stevana Sinđelića. Tokom jula i avgusta neće se izvoditi radovi, a onda ćemo od seprembra do kraja godine završiti i drugi deo Čaršije sve do glavne ulice.

Radi se kompletna rekonstrukcija-nove komunalne instalacije, nova kanalizacija i kišna kanalizacija, novi opptički kablovi, strujne instalacije i nova rasveta. Nakon podzemne rekonstrukcije radiće se i nova pešačka staza, nove klupe i zelenilo. Važno je što će se zameniti azbestne cevi, koje su i stare i dotrajale, a kroz Topličinu i Krivu čaršiju prolazi glavni cevovod na kome je bilo mnogo problema koji će se sad rešiti.

Takođe, Topličina ulica, osim kompletne rekonstrukcije, dobiće i trotoare, pa će se, osim uređenosti, povećati i bezbednost u saobraćaju“ – izjavio je Milanović i dodao da je projektom planirano i uređenje „Pasaža“ kod robne kuće.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA VESTI GRADA SVILAJNAC