Upoznajte mladog fotografa iz Surdulice Andreja Ristića

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

MEDIA PS

Novinarka našeg portala MEDIA PS Jovana Ivanović, razgovarala je sa mladim fotografom iz Surdulice Andrejem Ristićem, i ovom prilikom on je odgovorio na par njenih pitanja.

Inače, Andrej važi za jednog kulturnog i veoma talentovanog mladog i perspektivnog momka, o kome će se tek pisati.

Jovana Ivanović : Andrej hvala Vam što govorite za portal MEDIA PS. Recite nam nešto više o sebi..
Fotograf Andrej Ristić: Moje ime je Andrej Ristić rodjendan sam u Surdulici devetog Maja 2005 godine.

J.I. : Recite nam od kada se bavite fotografisanjem?
Andrej: Fotografija je samnom od malena, još kao dete igrao sam se sa starim aparatima. Ali sve ovo je počelo 2020 godine kad je moja najbolja drugarica videla moje fotografije i naterala me da otvorim svoj Instagram profil. U početku je bilo teško jer niko nije obraćao pažnju na moj rad al znao sam da će se kad tad isplatiti, krenuo sam da skupljam pare od uzine i na kraju kupio svoj pravi fotoaparat.

To je bio moj najsrećniji dan u životu i od tada je sve postalo drugačije . Kada me ljudi pitaju šta mi znači fotografija i zašto je toliko volim uvek odgovorim isto „fotografija je za mene više od samog aparat, same fotografije, to je nešto što me pokreće, nešto što mi daje mogućnost da iskažem svoje emocije, da zabelezim trenutak koji više nikad ne može da se vrati, da uhvatim trenutak vremena i koji će uvek ostati tu…“

J.I.: Da li se sem fotografisanja bavite još nečim?

Andrej: Pored fotografije bavim se i videografijom.

J.I.: Koji je vaš cilj bavljenja ovim poslom?

Andrej: Životna želja mi je da postanem direktor fotografije na filmu i da snimam filmove, što više tako vidim sebe za nekoliko godina. Ja kao osoba sam veoma tvrdoglav, ne znam da odustanem od nečega, veoma zanimljiv, buntovnik i sanjar i osoba sa milion planova . Pored modne(Portret) fotografije bavim se i umetničkom fotografijom. Umetnička fotografija je za mene moj mali kutak, trenutak u kome se osećam slobodno i prenosim svoje misli i osećanja na samo meni razumljiv način.

J.I.: Da li ste do sada imali javne prikaze svojih radova ?

Andrej: Što se tiče umetničke fotografije imao sam do sada jednu izložbu u mom gradu al se nadam da će ih biti još.

J.I.: Da li se profesionalno bavite ovim poslom?

Andrej: Da radim kao fotograf, snimam i fotografišem veselja to mi je trenutno posao tako sakupljam pare za opremu i dalje školovanje.

I kao što smo na početku napisali, kulturan, mlad i veoma ambiciozan momak pred koji je sebi zadao velike ciljeve. S obzrom na fotografije koje Andrej radi a možete ih pogledati na instagam profilu klik OVDE, sigurni smo da će njegovo vreme tek dolazi a da će se o njegovim fotografija pričati.

PRIJATELJ  TEKSTA

MOZAIK ŽIVOTA VESTI GRADA VESTI GRADA SURDULICA