MLADI ŠAPČANIN U VRHU !!!

  • Autor: Sara Stojićević

20/09/2020

Šabac- Branko Lagundžić, šabački kajakaš i član Kajak kluba “Zorka” u Šapcu osvojio je zlatnu medalju na regati “Olimpijske nade”.
Iza sebe ima mnoštvo osvojenih medalja te kao junior ima priliku da nastupa za seniore, što ga posebno raduje.


Foto: Branko Lagundžić

-Olimpijske nade( Svetsko prvenstvo za mlade) su jedino medjunarodno takmičenje ove sezone u juniorskoj konkurenciji. Posto je meni ovo poslednja godina u juniorima bilo mi je važno da ostvarim što bolji rezultat. Prva trka je bila na 1000m. U finalu je duvao jak vetar i bili su veliki talasi te sam bio malo nestabilniji i zavrsio na 4. mestu. To mi je teško palo, ali trudio sam se da zaboravim što pre i fokusiram se na sledeće trke.

Usledila je trka na 500m koju sam odlično izveslao i uzeo zlatnu medelju.

Poslednja trka je bila na 200m gde sam u foto finišu za nekoliko stotinki izgubio trece mesto.


Foto: Branko Lagundžić

Sve u svemu zadovoljan sam postignutim rezultatom, ovo je sport i moramo da se naviknemo na uspone i padove, ali ovo ću ostaviti iza sebe i fokusiram se na nove trke.

Sledeće nedelje me očekuje svetski kup za seniore gde ću nastupiti u dvosedu na 1000m i to će biti moja prva medjunarodna seniorska trka. 

Veoma sam uzbudjen što kao junior imam priliku da nastupam za seniore- rekao je Branko i dodao da ovim putem želi sreću svim početnicima u sportu na vodi i ističe da su volja, želja, trud i podrška najbližih recept za siguran uspeh.

VESTI GRADA ŠABAC