Radnici Paraćinske staklare traže pomoć države!!!

  • Izvor: novosti.rs

29/09/2017

Otpušteni radnici tražili svoja prava.Oko 100 bivših radnika „Srpske fabrike stakla“, od 230 koliko ih je dobilo otkaz otvaranjem stečaja, organizovalo je u sredu protestnu šetnju

Tvrde da su prekršena njihova ljudska prava zbog načina na koji su dobili otkaz, preko „Fejsbuka“, tačnije, obaveštenje koje je u firmi okačeno kasno uveče, prosledile su im kolege preko društvenih mreža.

Aleksandra Stojanović, predstavnica inicijativnog odbora, koji je prijavio skup, rekla je da žele da se „čuje glas radničke klase i ništa više“.

– Otpušteni smo 23. septembra, a u subotu u 22 sata kolege su snimile spisak na oglasnoj tabli. Do tog dana smo nesmetano radili, niko nas nije obavestio, a u radnim knjižicama radni staž nam je prekinut 20. septembra. Protestujemo zato što nismo mogli da uđemo u službene prostorije. Protestujemo jer nismo obavešteni da smo dobili otkaz, a na spisku prekobrojnih su i penzioneri, ljudi koji boluju od raka, samohrane majke, čak i jedna trudnica…

Radnici su uputili otvoreno pismo predsedniku Srbije i premijerki, tražeći pomoć i objašnjenje za situaciju u kojoj su se našli.

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

VESTI GRADA PARAĆIN