NA PUTU KA ZVEZDAMA- NIKOLA SIMIĆ!!!

  • Autor i foto: Danijela Stojanović

18/10/2018

Gospodin Nenad Simić je pre dve godine poveo svog tada osmogodišnjeg sina Nikolu u  Vel. Gradište a  zatim i na humanitarnu zabavu u Kruševac gde je oba puta nastupao harmonikaš Borko Radivojević.

Ni slutio nije da će to u njegovom sinu probuditi ogromnu ljubav prema harmonici. Tako je sve i počelo…

Danijela: Nikola, tvoji roditelji su mi ukratko ispričali kako je sve počelo. Reci mi koliko dugo i kod koga učiš da sviraš harmoniku?

Nikola:: Uči me Bojan Nikolić a 02. marta biće tačno dve godine od kako sam otišao na prvi čas harmonike.

Danijela: Ti si dečak koji se može pohvaliti mnogobrojnim uspesima za tako kratko vreme. Tvoja soba je već okićena diplomama, zahvalnicama, peharima…

Nikola: Da. 06. juna 2017. sam u mestu Popovnjak kod Despotovca u kategoriji pionira osvojio I mesto. U Jagodini sam takođe u kategoriji pionira 28.07. 2017. osvojio III mesto.

Uštedite i do 3000 din sa nama !!!


Tata Nenad dodaje da je sam Nikola za takmičenje u Jagodini postavio sebi težak zadatak ali je prosto bio isuviše mali da prstićima, da kažem na vreme, dohvati dugmeta na harmonici. Na pitanje roditelja zašto ne izabere nešto lakše odgovorio je :“Ako sada ne naučim, neću nikada“. Za to takmičenje i sam Nikola kaže da mu je bilo najteže.
Dalje nam Nikola nabraja svoje uspehe – avgusta 2017. II mesto u kategoriji pionira u Soko Banji, i već 28. avgusta 2017 I mesto u kategoriji pionira u Svojnovu.

Kaže da je i najzadovoljniji uspehom u Svojnovu.
Sa razlogom ponosna mama Violeta nastavlja: „Nikola je dečak koji sam sebi postavlja visoke ciljeve bez ikakvog našeg uticaja a kamoli pritiska. Mi smo tu da ga kao roditelji podržimo u ljubavi prema harmonici. „

NA PUTU KA ZVEZDAMA- NIKOLA SIMIĆ!!!
NA PUTU KA ZVEZDAMA- NIKOLA SIMIĆ!!!
received_575543852800332
received_575543842800333
received_575543839467000
NA PUTU KA ZVEZDAMA- NIKOLA SIMIĆ!!!

Foto: Privatna arhiva

https://youtu.be/xj6X2qCTw-E

Interesantan je podatak da je u Ćićevcu u kategoriji do 14 godina Nikola bio najmlađi učesnik a osvojio je zavidno II mesto. Takođe je bio pozvan da svojim nastupom otvori zabavu medicinara, zatim vatrogasnu zabavu. Redovno učestvuje i na humanitarnim koncertima što pokazuje svu veličinu jednog malog dečaka.

Ovaj mališan trenutno pohađa četvrti razred o.š., učenik je muzičke škole gde uči harmoniku i solfeđo, pohađa časove harmonike kod gosp Bojana  Nikolića a od skora se upisao i na časove folklora u KUD „Abrašević“.

Sam Nikola kaže da mu je u početku bilo pomalo teško ali da nije odustao ni od čega jer sve to pohađa svojevoljno i iz velike ljubavi.

Našem  novinaru Danijeli Stojanović, bila je velika čast i zadovoljstvo da sa Nikolom Simićem, velikim talentom i nesumnjivo budućom velikom zvezdom napravi prvi intervju.

A još veća čast je što su Nikolini roditelji poželeli da se ova priča desi baš na proslavi Nikolinog desetog rođendana, da time pokažu koliko cene njegov talenat, i što su odabrali baš www.media-ps.rs  Media-„Pero Srbije“ (media ps)našeg  novinara da ga uvažimo i obradujemo svojim prisustvom.

Šta poželeti Nikoli osim barem još 100 srećnih rođendana i još mnogo uspeha uz svoju najveću ljubav – harmoniku.

VESTI GRADA PARAĆIN