KONCERTNI PROGRAM 10. LETNJE DŽEZ AKADEMIJE NOVI SAD – DORTMUND

PR tekst JOŠ NIJE KASNO – UPIS JE U TOKU !

Izvor:Kulturni centar Novog Sada

Povodom 10. Letnje džez akademije Novi Sad – Dortmund koju organizuje Kulturni centar Novog Sada, Novi Sad evrospka prestonica kulture i Muzička škola „Isidor Bajić“ u saradnji sa gradom Dortmundom i Akademije Glenn Buschmann, biće upriličene 3 koncertne večeri:

24. jula 2022. godine u Velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada

20:00

“Danubian East West Youth Big Band 2022”

21:00

“Best of SUMMER JAZZ ACADEMY 2022”

25. jula 2022. godine na paviljonu “Dunavsko more” na Štrandu

20:30

“Danubian East West Youth Big Band 2022”

21:30

“Best of SUMMER JAZZ ACADEMY 2022”

26. jula 2022. godine na paviljonu “Dunavsko more” na Štrandu

19:00

Finalni koncert – “Danubian East West Youth Big Band 2022

20:00

Finalni koncert sudenata i profesora 10. Letnje džez akademije Novi Sad – Dortmund

“Best of SUMMER JAZZ ACADEMY 2022”

Direktna saradnja KCNS sa džez umetnicima iz Dortmunda traje već 18 godina, a započela je gostovanjem Big benda džez Akademije „Glenn Buschmann“ na Novosadskom džez festivalu. Saradnja se širila, dobijala nove sadržaje i dimenzije, a deo ove lepe priče je svakako i Letnja džez akademija Novi Sad – Dortmund, koja je nastala kao dobra posledica saradnje sa saksofonistom i profesorom sa akademije „Glenn Buschmann“, Uve Platom.

Letnja džez akademija Novi Sad – Dortmund je nastala i kao potreba mladih muzičara iz Novog Sada, džez muzičara uopšte, da svoje znanje i umeće proširuju svirajući zajedno. U svim ovim godinama osim muzičara iz Novog Sada, koji učestvuju u radu Akademije, polaznici su i naši gosti, džez muzičari iz Dortmunda, što ovom projektu daje poseban značaj i ugođaj. Osim što se uči i svira džez, sklapaju se i prijateljstva, te nastaju ideje o zajedničkim projektima. Zahvaljujući gradovima Dortmundu i Novom Sadu, kao i drugim partnerima i sufinansijerima, učešće u Letnjoj džez akademiji nema kotizaciju.

PRATITE NAŠ PORTAL I NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

KULTURA VESTI GRADA NOVI SAD