Ćuprija 23.jula bila jedan od pet najtoplijih gradova u Srbiji

Autor: MEDIA PS/ Saša Prokić

Ćuprija- Danas, 23. jula Ćuprija je bila jedan od pet najtoplijih gradova u Srbiji. Ćupričani koji nemaju u svojim domovima ugradjenu klimu snalazili su se kako su znali da bi se rashladili po ovom paklenom danu..

Ćuprija 23.jula bila jedan od pet najtoplijih gradova u Srbiji

A oni koji imaju klimu nisu izlazili do 18 časova iz objekata jer je bilo pretoplo.. Ali, mnogi su danas otišli da se rashlade u na gradskim bazenima koji su bili prepuni, tražilo se mesto više.

Jednostavno, ovaj najavljivani toplotni talas „Lucifer“ doneo je paklene temperature, a kako prenose ostali mediji, u nekim gradovima pored Ćuprije izmereno je  40 stepeni Celzijusa.

Oni koju su sada na moru ili jezerima na odmoru mogu samo da pozavide Ćupričanima na ovoj temperaturi, jer ako je neko želeo danas da „pocrni“ , to je mogao na pomenutim gradskim bazenima.

Foto: Ivan Lazarević

Kako smo saznali od kupača koji su bili na gradskim bazenima Slavija u Ćupriji, u jednom trenutku posle 14 časova i voda je bila topla, tako da su se neki rahladivali pod suncobranima, sa lepezama, a neki su ipak ostali u vodi..

Pored Ćuprije, u Nišu, Zaječaru , Negotinu  i  Velikom Gradišu, temperatura je bila velikih 40 stepeni..

Ali, subjetktivni osećaj onih koji su bili napolju, zbog posla ili nekog drugog razloga, je da je ova temperatura natačna i da je temepratura bila mnogo viša,. Jedno je sigurno, na otvorenom temperatura je zaista bila viša za nekoliko stepeni, ali, sve se izdrži, pa ovaj dan.. Već sutra će biti malo hladnije pa će Ćupričani morati da sačekaju jutro, jer аko је dan bio ovako topao, i noć će biti takva..

Ako ne planirate da izlazite večeras, ili pak planirate da prošetate, onda vam preporučujemo da pijete što više tečnosti, adekvatno se obucite irashladite vaše objekte.

PRATITE NAŠ PORTAL I NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

DRUŠTVO SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA VESTI GRADA ĆUPRIJA