Nova Varoš – projekat za dečake „Moj prvi smeč“

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Autor: Darija Petrović

„Moj prvi smeč“ je projekat koji organizuje Odbojkaški savez Srbije. U okviru projekta organizuje se besplatna škola odbojke za dečake od 7 do 14 godina.

Foto: Aleksandar Bubanja

U projekat se ove godine uključio i mali gradić podno Zlatara, Nova Varoš. U sportskoj dvorani, vredno trenira i stiče odbojkaška znanja oko 15 dečaka. Na teritoriji naše zemlje angažovano je 27 trenera koji vredno rade na realizaciji projekta. Treneri koji realizuju ovaj projekat moraju da imaju važeću licencu za rad sa decom ovog uzrasta.
Veoma smo zahvalni Odbojkaškom savezu Srbije koji nam je omogućio da učestvujemo u ovom projektu. Sa treninzima smo krenuli u oktobru, treniramo 3 puta nedeljno.

Dečaci su veoma srećni, vredno treniraju i žele da se takmiče.
Ova grupa dečaka se bukvalno sama skupila, posmatrajući sa tribina treninge ženskog kluba izrazili su zelju da treniraju, što im je omogućeno kroz ovaj projekat – istakao je trener Slobodan Jojević koji radi sa ovim dečacima.

Deca su tokom realizacije projekta nagrađena kompletom opreme od Odbojkaškog saveza Srbije. Dečaci su imali prilike da odigraju i svoju prvu utakmicu i to sa dečacima iz Prijepolja koji takođe treniraju u okviru projekta „Moj prvi smeč“. Rezultat nije bio važan, već je bio važan dečiji osmeh i sreća zbog uspeha.

Treniramo vredno, jedva smo čekali ovu opremu i da odigramo svoju prvu utakmicu. Odbojka je sport koji me privlači, želeo sam dugo da je treniram i sad mi se ta želja ostvarila. Trener dobro radi sa nama, sve je besplatno i pozivam nove drugare da nam se pridruže – izjavio je Ognjen Miletić, član odbojkaške ekipe.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

VESTI GRADA NOVA VAROŠ