Predsednik Skupštine grada Jagodine priredio prijem za zlatnu srpsku odbojkašicu iz Jagodine Saru Lozo

PR tekst JOŠ NIJE KASNO – UPIS JE U TOKU !

PALMA : JAGODINA SE PONOSI SAROM LOZO Sara Lozo, rođena u Jagodini gde i živi njena porodica, jedna je od članica reprezentacije svetskog prvaka, reprezentacije Srbije. Sara potiče iz sportske porodice, njen otac Dragan je bivši karatista.

Foto: facebook-Dragan Marković

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma danas je priredio prijem u gradskoj kući u Jagodini za Saru Lozo, gde joj je uručio i novčanu nagradu grada Jagodine. “Jagodina i Srbija se ponose Sarom Lozo. Ona je svoj odbojkaški put počela u Jagodini gde je sedam godina bila član Odbojkaškog kluba Jagodina, a kasnije se sama izborila mukotrpnim radom igrajući u Kazahstanu, Rusiji, Rumuniji i sada u Japanu. Ali baza za njen uspešan rad bila je Jagodina.

Trebalo je na Svetskom prvenstvu pobediti 12 puta sve reprezentacije, a po dva puta SAD i Poljsku. Sara Lozo je danas idol deci i omladini ne samo u Jagodini. Sport u Srbiji nikada nije imao veću podršku države nego poslednjih 7 – 8 godina i to zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije. Prehodne vlast su se samo slikale sa sportistima na balkonu Skupštine grada Beograda, a danas sportisti istog dana kada se vrate sa svetskih takmičenja u Beograd dobiju vredne novčane nagrade od svoje države. Sport u Srbiji danas prati ekonomske uspehe naše zemlje, koji se ogledaju u tome da Srbija najlakše prolazi svetsku ekonomsku krizu uz najniže cene hrane i energenata, da se otvaraju nove fabrike, nova radna mesta, da imamo najnižu stopu nezaposlenosti u istoriji i najmanji javni dug u istoriji. Sportisti prave mostove i spajaju države”, rekao je Marković.

SARA LOZO : JAGODINA JE NAJLEPŠI GRAD NA SVETU
“Ja sam ponosna što sam iz Jagodine i Jagodina je najlepši grad u Srbiji. Zahvaljujem se gradu Jagodini na premiji, na velikoj podršci, a pre svega mojoj porodici. Svetsko prvenstvo je završeno i ja kao i sve reprezentativke se okrećemo klupskim obavezama. Ja već u subotu putujem za Japan gde ću se priključiti svom novom klubu Ageo mediks iz Saitame” rekla je Lozo. Sara Lozo je obišla nekoliko osnovnih škola u Jagodini gde je promovisala odbojku kao sport i naišla je na srdačan prijem od učenika i njihovih nastavnika. Marković je Sari Lozo uručio dres Kik boks kluba Palmini tigrovi, a Lozo je uzvratila dresom reprezentacije sa njenim imenom. Današnjem prijemu u Skupštini grada Jagodine prisustvovali su i otac Sare Lozo, Dragan Lozo, gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović i načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević.

D.Markovic

PRATITE NAŠ PORTAL I NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA VESTI GRADA JAGODINA