Održano je takmičenje u skijanju učenika jagodinskih osnovnih škola!!!

03/03/2018

Jagodina- Na skijalištu u izletištu „Potok“ u Jagodini u organizaciji Jagodinskog sportskog saveza i pod pokroviteljstvom grada Jagodine, održano je takmičenje u skijanju učenika jagodinskih osnovnih škola.

style=“text-align: center;“>foto printscreen

Na takmičenju, kojem je prisustvovao i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković – Palma, učestovalo je 115 takmičara, od prvog do osmog razreda u konkurenciji i devojčica i dečaka. Uz diplome i medalje, najbolji su i novčano nagrađeni sa 1.000 do 5.000 dinara, a nagradjeno je ukupno 36 učenika.

„Nismo na Kopaoniku, već u Jagodini. Želja gradskih vlasti u Jagodini je da svako dete nauči da pliva, kliza i skija“, poručio je tom prilikom Dragan Marković Palma. Marković je istakao da će najbolji skijaši na takmičenju dobiti i novčane nagrade, da će im to biti prve pare koje su oni kao osnovci zaradili, te da znaju da se od rada u životu može pristojno živeti.

„Ubeđen sam, da više od 95 odsto prijavljene dece za ovo takmičenje nije bilo ni na jednoj planini u Srbiji i da su skijanje naučili u Jagodini“, dodao je Marković. On je ponovio da jagodinska lokalna samouprava vodi računa o mladima i da osnovci koji zavrže 4. i 8. razred, kao i svršeni srednjoškolci imaju besplatno letovanje o trošku Skupštine grada i da to niko nikada neće moći da zaustavi.

„Mi se borimo, da mladi koji su srpska pamet ostanu da žive i rade u Srbiji, a ne da odlaze u zemlje Evropske unije“,naglasio je Marković, On je takođe rekao da se od detinjstva bavio sportom i da sada želi da pomogne da mladi u Jagodini nauče sve ono što on zna.

Skijalište u Jagodini sa sistemom za proizvodnju veštačkog snega otvoreno je 4. januara, zahvaljujući donatorima Skupšine grada. Od tada pa do početka marta više od 300 učenika jagodinskih škola je naučilo da skija. Škola skijanja, skijanje i ski pas su u Jagodini besplatni.

VESTI GRADA JAGODINA